O romanca a primit Bursa Einstein de la NASA

Aurora Siminoescu, tanara de 24 de ani care face parte din echipa ce a descoperit un fragment din materia lipsa din Univers, a primit, din partea NASA, Bursa Einstein, anunta Cotidianul. Cu ajutorul acesteia, ea a ales sa-si continue studiile la Universitatea Stanford din California.

Bursa Einstein se acorda sub acest nume pentru prima oara si face parte din programul “Fizica Cosmosului”, dezvoltat de Agentia Spatiala Americana. Cei zece beneficiari primesc un salariu anual de 60.500 de dolari, pentru urmatorii trei ani si inca 15.000 de dolari pentru conferinte si aparatura tehnica. “Cu aceasta bursa te poti duce la orice universitate din SUA aleasa de tine, cu conditia ca fiecare dintre cei zece bursieri sa se duca la institute diferite” a declarat Aurora Simionescu pentru Cotidianul. Ea ales Universitatea Stanford pentru ca acolo va avea libertate deplina de cercetare si nu va depinde de niciun profesor.

In luna mai a anului trecut, Aurora, doctorand la Institutul “Max-Planck” din Bremen, a facut parte din echipa de astrofizicieni care a detectat pentru prima oara un fragment din masa de “materie obisnuita” din Univers. “Daca numaram toate obiectele – de exemplu, stele, galaxii – si adunam toate masele acestor obiecte, nu ajungem la total, ci la jumatate din ceea ce s-ar astepta. Si-atunci, intrebarea este: unde e restul?” a explicat Aurora Simionescu.

smart guess: Felicitari si mult succes de-acum inainte! Speram, asa cum a declarat si ea, ca acesta sa fie doar inceputul unei serii de descoperiri stiintifice “made in Romania”.