Nominalizarile la Zmeura de Aur

Ca de fiecare data, atunci cand Oscarurile se apropie, “rasare” si Zmeura de Aur. Premiile, aflate anul acesta la cea de-a 29-a editie, rasplatesc cele mai proaste productii cinematografice lansate in anul trecut.

Filmul care se lauda cu cele mai multe nominalizari, sase la numar, este Disaster Movie, cel mai nou produs iesit din nesecata fabrica de parodii neinspirate a lui Jason Friedberg si Aaron Seltzer (vinovati, fara drept de apel, pentru seria Scary Movie, Epic Movie, Date Movie…si multe alte Movie-uri care vor mai polua cinemtografele). In ceafa liderului sufla patru filme, fiecare cu cate cinci nominalizari: The Love Guru, The Hottie and The Nottie, In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale si Meet The Spartans (o alta opera marca Friedberg & Seltzer).

Se pare ca Paris Hilton are sansa sa depaseasca performanta lui Kate Winslet, care a castigat anul acesta doua Globuri de Aur, si pentru rol principal, si pentru rol secundar. Paris nu numai ca este nominalizata pentru Cea mai proasta actrita intr-un rol principal (pentru prestatia din The Hottie and the Nottie) si pentru Cea mai proasta actrita intr-un rol secundar (pentru horror-musicalul REPO: The Genetic Opera), ea concureaza si la categoria Cel mai prost cuplu dintr-un film, alaturi fie de Christine Lakin, fie de Joel David Moore; la alegere!, ambii punand-o la fel de bine in valoare in The Hottie and the Nottie.

Ca orice festivitate care se respecta, si Zmeura de Aur ofera Premiul pentru intreaga activitate. Asadar, omagiat pentru cea mai proasta cariera este anul acesta Uwe Boll, considera a fi “raspunsul Germaniei la Ed Wood”.

smart info: Ca o alternativa romaneasca la Zmeura de Aur, Cinemagia a pornit un vot al celor mai proaste filme romanesti ale anului. La capitolul asta, suntem eficienti: desi producem putin, producem prost. Nu-l dezamagiti pe Maestrul Senator. Votati-l!