Nici Amsterdam nu mai e ce-a fost

Una dintre cele mai apreciate destinatii de vacanta este serios amenintata de un viitor cenusiu. O adevarata apocalipsa este pe cale sa loveasca orasul Amsterdam. Autoritatile locale au anuntat ca doresc o curatare masiva a ceea ce reprezinta primele doua cuvinte care-ti vin in minte atunci cand pronunti numele acestui oras: drogurile usoare si prostitutia.

Decizia de a inchide jumatate din cafenelele si bordelurile Amsterdamului este motivata de dorinta edililor de a scadea nivelul crimei organizate care, spun acestia, isi are focarele chiar in zonele mai libertine. Totusi, oficialitatile nu planuiesc o sinucidere financiara, avand in vedere numarul de turisti pe care Olanda il atrage tocmai datorita acestor doua caracteristici, ci doar repozitionarea si micsorarea numarului „locurilor de relaxare”.

De cealalta parte a baricadei se afla, pe langa potentialii turisti (care stiu ca deja au lacrimi in ochi afland aceste vesti), proprietarii de cafenele si uniunea prostituatelor (nu radeti, exista!). Acestia se indoiesc ca radicala masura va avea efectele scontate, ba mai mult, considera ca lipsa acestor mijloace recreationale va inteti crima organizata si va zgudui serios turismul olandez.

smart guess: Poate ca totusi mai exista sperante pentru Red Light District si fanii lui. Oficialitatile ar trebuie invitate la o ultima iesire la iarba verde in celebrul cartier, unde toata lumea va trebui sa-si exercite cat mai bine puterea de convingere… Poate se razgandesc.