Muzica ne imbunatateste starea de spirit

S-a dovedit ca muzica contribuie la imbunatatirea bunastarii mentale a oamenilor si la cresterea sanatatii fizice. De exemplu, lectiile de muzica va pot ajuta sa ridicati IQ-ul si sa va pastrati mintile mai clare, mai ales pe masura ce imbatranim.

Mai jos sunt 8 beneficii dovedite stiintific care arata de ce ar trebui sa folosim muzica din ce in ce mai mult in sala de clasa.

1) Muzica te face mai fericit

Creierul dvs. elibereaza un „hormon fericit”, dopamina cand ascultati muzica ca neurolog, asa cum a fost descoperit in studiul „Neurostiinta chillului muzical” al Institutului de Neurologie si Montreal din Montreal.

2) Muzica imbunatateste performantele de functionare

Alergatorii care au ascultat muzica motivationala rapida sau lenta au terminat primii 800 de metri mai repede decat cei care au ascultat muzica calma sau au fugit fara. Daca sunteti interesat, ascultati muzica pentru a va imbunatati abilitatile.

3) Muzica scade stresul si imbunatateste sanatatea

Ascultarea muzicii poate scadea nivelurile de hormon de stres.. Un studiu a aratat ca sistemul imunitar al oamenilor a fost stimulat atunci cand au participat activ la realizarea muzicii, jucand diferite instrumente de percutie si cantand.

4) Muzica te ajuta sa dormi mai bine

Un studiu a aratat ca studentii care au ascultat muzica clasica relaxanta timp de 45 de minute inainte de culcare au dormit semnificativ mai bine decat cei care au adormit cu un audiobook sau nu au ascultat deloc.

5) Muzica reduce depresia

Peste 350 de milioane de oameni din intreaga lume sufera de depresie si 90% dintre ei sufera si de insomnie. Studiul somnului a constatat ca simptomele depresiei au scazut in mare masura cu cei care au ascultat muzica clasica.Deci, daca aveti o zi dificila, ridicati spiritele cu niste muzica clasica sau meditativa.

6) Muzica va ridica starea de spirit in timp ce conduceti

Sunt sigur ca toti sunteti de acord cu faptul ca muzica va ajuta la dispozitie si, de asemenea, ne ajuta sa ne concentram mai bine la conducere. Potrivit unui studiu din Olanda, a constatat ca muzica poate influenta pozitiv starea dvs. de spirit in timp ce conduceti si, in consecinta, conduce la o conducere mai sigura decat daca nu ascultati nimic.

7) Muzica intareste invatarea si memoria

Cercetatorii au descoperit ca muzica va poate ajuta sa invatati si sa retineti mai bine informatiile. Participantii care au fost muzicieni au invatat mai bine cu muzica neutra si s-au testat mai bine cu muzica pozitiva, in timp ce non-muzicienii au invatat mai bine cu muzica pozitiva si s-au testat mai bine cu muzica neutra.

8) Muzica sporeste inteligenta verbala

Un studiu a aratat ca, dupa o luna de lectii de muzica cu copii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani, 90% au imbunatatit semnificativ abilitatea lor de a intelege cuvintele si de a le explica intelesul. Alte cercetari au constatat ca femeile si copiii instruiti muzical au depasit pe cei care nu au fost implicati in muzica atunci cand au terminat un test de memorie verbala.