Modificari Prima Casa 2015

Dupa ce Guvernul Romaniei a definitivat noua taxa pentru prima inmatriculare, care a fost transformata intr-un timbru de mediu, aceeasi institutie vine si cu cateva modificari  in ceea ce priveste unul dintre singurele programe de succes implementate de statul roman de la revolutie pana azi, anume Prima Casa

Conform persoanelor autorizate din institutiile statului, programul Prima Casa va suferi unele modificari tocmai pentru a aduce un beneficiu celui care-si va achizitiona o casa prin acest program operational implementat de statul roman. Mai exact, in urma acestor modificari legislative, cei care-si achizitioneaza case si care in urma unor inundatii sau incedii locuinta sufera deteriorari grave o pot inlocui cu o alta casa pentru ca tinerii proprietari sa se poata bucura pe deplin de proprietatea lor.

Mai exact, in momentul in care se achizitioneaza o casa prin programul Prima Casa, in urma modificarilor aduse legii, Ministerul Finantelor si finantatorul vor semna un acord in care se va stipula clar ca o locuinta poate fi schimbata daca aceasta va fi avariata atat de serios in cat va deveni imposibil de locuit.

Locuinta ce va fi oferita la schimb trebuie sa aiba o valoare cel putin egala cu valoarea creditului ce a fost contractat pentru achizitionarea primei locuinte, altfel, schimbul nu va avea loc.

Modalitatea prin care noul proprietar isi va schimba casa este una destul de complicata, dar necesara. Anume, in primul rand, primul credit oferit trebuie sa fie inchis in momentul in care se vor acorda despagubiri de catre asigurator pe casa avariata si nelocuibila. Urmatorul pas este acela de a schimba locuinta cu una noua, in care problema posibilitatii locuirii nu ar trebui sa exista. Ar mai exista si varianta contractarii unui alt credit, daca dezvoltatorul de locuinte nu ajunge la un acord cu proprietarul casei avariate.

In concluzie, spunem ca este modificarea este una benefica si ca trebuia luata in calcul inca din stadiul incipient al proiectului.