Mineralele si vitaminele – rolul lor in organism

Substante naturale pe care organismul nu le poate sintetiza, vitaminele si minerale sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Contrar impresiilor generale, organismul are nevoie de minerale si vitamine in cantitati foarte mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor, dar de care in niciun caz nu se poate lipsi. Vitaminele sunt esentiale pentru punerea in valoare a enzimelor, procesele vitale desfasurandu-se normal.

Vitaminele sunt de doua mari tipuri:

  • Hidrosolubile, ceea ce inseamna ca se dizolva in apa. In cadrul lor regasim vitamina C si grupul de vitamine B
  • Liposolubile, se dizolva in grasimi, dintre care se remarca vitaminele A, K, E si vitamina D.

Vitamina A (retinol) este importanta pentru mentinerea acuitatii vizuale. De un aport optim de vitamina A depinde buna functionare a mucoaselor si pielii, dezvoltarea dintilor si oaselor.

Vitamina D este importanta pentru functionarea muschilor si oaselor, rinichilor si intestinelor, favorizant in prezenta soarelui absorbtia calciului si fosforului.

Vitamina E: are rol antioxidant, in vreme ce vitamina K este importanta in procesul coagularii sangelui.

Asigurarea unui aport benefic pentru organism este necesar sa se consume fructe si legume proaspete zilnic, iar hrana sa fie echilibrata si diversificata.

Un produs ideal pentru copii continand toate vitaminele de care ei au nevoie pentru o crestere si dezvoltare normala este Forever Kids.

Minerale si ele se impart si ele in doua mari categorii: macroelementele sunt formate din minerale de care organismul are nevoie in cantitati mai mari (magneziul, clorul, fosforul, sodiul si potasiul), iar microelementele, acele minerale de care organismul le cere in cantitati foarte mici sunt reprezentate de catre iod, cupru, mangan, fier, seleniu, crom, fluor si molibden. Ele joaca diverse roluri in organism, spre exemplu fosforul si calciul intra in componenta oaselor conferindu-le compozitia caracteristica, fierul este important pentru formarea hemoglobinei, iar iodul este esential in dezvoltarea intelectuala.

Pentru cei ce doresc sa fie siguri ca beneficiaza de un aport corect minerale in organism Forever Living Products pune la dispozitie produsul Forever Nature-Min, care contine toate micro si macroelementele descrise anterior. Asadar, nu lasati al voia intamplarii aportul normal de vitamine si minerale pentru organism.