Metode si tehnici pentru relaxare si diminuarea efectelor stresului

In timp ce cantitati optime de tensiune si ingrijorare pot fi motivante pentru a va pregati pentru o activitate, sporind impulsul pentru a va atinge obiectivul, o tensiune prea mare va duce la stres.
Stresul este ceea ce se intampla cand resimtiti o tensiune neobosita. Pericolul este ca pe masura ce stresul iti creste, poti experimenta numeroase efecte negative, inclusiv demoralizarea, pierderea poftei de mancare si depresie. Alte manifestari ale stresului includ durere, greata, oboseala, respiratie dificila si amnezie.

„Energia si persistenta cuceresc toate lucrurile.”
– Benjamin Franklin

Odata ce tensiunea devine stres, iti pierzi simtul fluxului si bucuriei si performezi sub nivelul optim. De fapt, energiile dvs. de nivel superior se limiteaza la blocare. Drept urmare, stresul te lasa sa faci performante la cel mai superficial nivel, drenandu-ti energia disponibila in general. Acest model este dificil de depasit, limitand cresterea dvs. ca persoana intreaga si chiar cauzand boli grave.

Fiti constienti de modificarile rapide ale nivelului de stres
Toate tipurile de schimbari rapide in viata ta te pot stresa. De exemplu, poate ca tu sau cineva cunoscut intampina brusc boli, pierderea unei persoane dragi sau un nou loc de munca. Stresul s-ar putea datora chiar unei cauze bune, cum ar fi absolvirea facultatii sau formarea unei noi relatii romantice. Modul in care reactionati la astfel de schimbari va determina daca veti fi afectat negativ sau nu. Din nou, a constientiza este un prim pas bun in a face fata si a da drumul energiei stresante. Puteti apoi sa o sustineti cu energie calmanta (forta si informatii) si o schimbare in lentila dvs. perceptiva.

Stingerea influentei cauzei (cauzelor) majore a stresului dvs. este o cale posibila pentru a face fata. Dar daca acest lucru nu este in interesul dvs. sau daca aceasta nu este doar o posibilitate realista, atunci adaptarea la aceasta pana cand puteti stinge este o alta modalitate de a face fata. Fiecare dintre aceste cai necesita o anumita energie. De asemenea, aceasta energie va fi specifica pentru dvs. Pentru a va alina si a va elibera de stresul pe care il intampinati, va trebui sa va calmati mai intai. Dar atunci, sa spunem ca stresul tau este rezultatul blocarii grilei; s-ar putea sa fi nevoie sa incarcati mai multe energii fizice si mentale pentru a depasi situatiile. Aceasta energie ar trebui sa trimita mesaje particulare pe care trebuie sa le ascultati in acest moment pentru a va oferi forta si indrumarea de care aveti nevoie.