Magia creata prin cuvinte

Care a fost cel mai frumos lucru pe care vi l-a spus cineva vreodata? Ia un moment si revizuieste experienta … Ce vezi? Cum te simti? Ar fi putut fi doar o propozitie – o singura propozitie care te-a schimbat pentru o clipa, sau poate chiar o viata.

In limba noastra exista mai mult decat gramatica si ortografie stricta. Exista o putere reala pentru aceasta; magie chiar. Limbajul nostru danseaza cu imaginatiile noastre. Creeaza o gama incredibila de emotii si sentimente, care deseori fac diferenta intre cineva care isi iubeste viata si o saboteaza.

La inceputul anilor 2000 am cunoscut un fost artist martial foarte competitiv. A fost obsesia sa. Dupa facultate, planul meu era sa se mute in Thailanda timp de un an pentru a se antrena in Muay Thai sau Thai Boxing, apoi sa se intoarca acasa si sa continue concurenta. Doua luni, a fost ranit grav. In toata stralucirea alimentata de testosteron a continuat sa practice, accidentarea s-a agravat si a terminat cu operatie. Doctorul a fost foarte clar cu mesajul sau: „Cariera dvs. de luptator s-a incheiat”.

Ce auzim cand spunem Abracadabra?

Am luat cina cu prietenii din Ecuador in urma cu cativa ani, cand unul dintre baietii de la masa a spus: „Hei Mark, stii ce inseamna abracadabra?” I-am raspuns „magie”. El a spus: „Nu, nu, nu”. Apoi mi-a spus povestea reala: „Abracadabra este aramaic. Aramaica este limba in care a fost scris Vechiul Testament original si este una dintre cele doua limbi pe care le-a vorbit Isus. Abracadabra inseamna „cu cuvantul meu pe care il creez” sau „cu cuvantul meu influentez.” Ei bine, pot spune ca acela a fost un moment in care am ramas fara cuvinte.