Led Zeppelin se intoarce fara Robert Plant

Peter Mensch, managerul formatiei Led Zeppelin, a declarat pentru postul de radio 6 Music ca a discutat cu Jimmy Page despre posibilitatea unei reuniri a legendarei formatii. Acesta sustine ca, cel mai probabil, proiectul nu-l va include si pe solistul formatiei, Robert Plant.

Mensch, care ii manageriaza, printre altii, si pe cei de la Metallica si Red Hot Chili Peppers, a confirmat zvonurile din ultime vreme referitoare la reunirea  Led Zeppelin. Potrivit acestuia, Jimmy Page, John Paul Jones si Jason Bonham – fiul lui John Bonham, tobosarul originar al formatiei – sunt foarte incantati de ideea unui turneu si chiar a inregistrarii unui nou album. Mensch a spus ca Page, Jones si Bonham „au avut acel spectacol cu Robert Plant; s-au simtit foarte bine la repetitii – asta pana sa apara Robert. Asa ca s-au hotarat ca, daca ar gasi un solist care sa le indeplineasca cerintele – oricare ar fi cerintele lor in aceast moment al carierei, ar inregistra un album si ar pleca in turneu.” Managerul a mai spus ca sustine aceasta initiativa pentru ca „asta e ceea ce Jimmy face. E slujba lui, e pasiunea lui, e vocatia lui.”

Desi Plant nu mai face parte din planurile lor de viitor, membrii formatiei nu i-au gasit inca un inlocuitor. Peter Mensch nu a confirmat niciunul dintre numele vehiculate pana acum – Steven Tyler de la Aerosmith, Chris Cornell de la Audioslave sau Myles Kennedy de la Alter Bridge.

smart hope: Indiferent cine va fi alesul, el nu va avea deloc o misiune usoara. Vocea si prezenta scenica ale lui Plant vor fi imposibil de inlocuit. Cu toate acestea, nu cred ca s-ar supara nimeni daca, in eventualitatea respectivului turneu, Led Zeppelin ver. 2015 ar opri un pic si-n halta Romania.