Laureat al Premiului Nobel numit Secretar de Stat pentru Energie in SUA

Barack Obama l-a numit pe Steven Chu, castigator al Premiului Nobel pentru Fizica, ca Secretar de Stat pentru Energie, informeaza BBC. Principala responsabilitate a acestuia va fi cautarea alternativelor la carburantii fosili.

Obama a mai anuntat ca prioritatile viitoarei guvernari, pe partea de mediu, vor fi incheierea dependentei Statelor Unite de carburantii altor tari si lupta impotriva schimbarilor climatice. La numirea lui Steven Chu, viitorul Presedinte a declarat ca, in ciuda epuizarii tot mai evidente a resurselor globale, dependenta energetica a SUA a crescut in ultimii ani. In mijlocul crizei economice, Barack Obama a promis ca, facand mediul inconjurator o prioritate in mandatul sau, se vor crea aproximativ 2, 5 milioane de noi locuri de munca.

Steven Chu a castigat Premiul Nobel in anul 1997 pentru munca sa de cercetare in domeniul racirii cu laser. El este directorul Laboratorului National Lawrence Berkeley si s-a specializat in studiul schimbarilor climei.

smart guess: Iata ca Barack Obama nu si-a terminat turul de forta, continuand, intr-un fel, campania electorala si dupa ce a fost ales. Cum? A inceput sa faca ce a promis – o abordare inovatoare in domeniul politicii.