La Balc, Tiriac a dat manele

Discutia despre corectitudinea vanatorii de mistret ar putea sa se indrepte spre nesfarsit. E crud, dar si noi mancam carne. Porcii sunt pe un domeniu ai carui proprietari suntem, dar care e concesionat. Pe vreo doua mii de euro pe luna, 11 mii de hectare. Bine, dar omul impusca ce creste, dar ne vindem prea ieftin, dar strainii aia ne ajuta, dar ne fura, etc, etc…

Las discutia asta in seama altora, dar altceva mi-a atras atentia. Nu e vorba de corectitudine, ci de stil.

Invitati la Vanatoarea de la Balc au fost Ana Maria Ferentz si… Costi Ionita! Aflat in afara oricarei armonii cu evenimentul (Costi nefiind nici cantaretul pe care-l vedem la petrecerile din filmele cu miliardari si nici un exponat al esentei populare autentice), domnul Ionita ramane doar masura lipsei de blazon a invitatilor si a organizatorilor.

Imi inchipuiam dimineata cum, in timpul recitalului, un milionar roman ii traduce lingusitor vreunui investitor european, ce a vrut sa spuna poetul: „Here he sings: Autch, my life!”, „He sings about his value!”. A, si sa nu uitam de Ana-Maria: „The song is about her wish that all her neighbours should die. Old Romanian tradition…”