Jocul, bucuria celui mic

Pentru ca cel mic isi petrece majoritatea timpului jucandu-se, ai investit destul de mult in jucarii de calitate, insa ele nu il mai multumesc nici pe cel mic si nici pe tine pentru ca acestea nu sunt neaparat jucarii educative ci in mare parte doar distractive.

Jocul este foarte important in viata unui copil si te poti folosi foarte usor de el pentru a-l invata lucruri banale sau sa-i oferi o educatie de baza. Jucariile gingivale, muzicale, polifonice, interactive, dinamice sunt jucariile care iti pot veni in ajutor, renunta insa la jucariile de plus deoarece acestea nu ii pot dezvolta copilului decat foarte putin creativitatea.

Jocurile active, ii dezvolta flexibilitatea si il ajuta sa creasca frumos si armonios, iar acestea trebuiesc impletite cu unele jocuri educative care sa-i puna gandirea la contributie, pentru as dezvolta si capacitatile psihice. Jocurile inteligente ii creeaza celui mic deprinderi precum jocul in echipa si prin joc el isi exercita o serie de instincte ce il vor influenta in viata matura. Copilul tau are nevoie sa-si dezvolte toate aptitudinile si simturile deci evita sa privesti jocul pe care il cumperi copilului tau doar ca pe o distractie, el trebuie sa fie educativ pentru ca personalitatea copilului tau de peste ani sa fie una puternica si creativa.

Tine cont de caracteristicile varstei si de tipul de temperament pe care crezi ca il care copilul tau si alege-i jucarii educative precum puzzeluri, jocuri de tip scrabble, cuburi, precum si jocuri de memorie, cu imagini diverse si interactive.