Istoria scaldatului in padure – I

Scaldatul in padure se bazeaza pe termenul japonez shinrin-yoku (森 林 浴), care a fost inventat de Tomohide Akiyama de la Ministerul Agriculturii, Silviculturii si Pescuitului din Japonia in 1982, in parte ca o cale dincolo de exploatare forestiera pentru a obtine valoare din padure . In japoneza, termenul cuprinde trei caractere kanji – primul caracter este compus din trei copaci si inseamna „padure”, al doilea personaj este doi copaci si se refera la interconectarea padurii, iar al treilea personaj conota luxul de a fi complet cuprins in abundenta care te inconjoara.

Cu toate acestea, esenta shinrin-yoku se intoarce mult mai departe decat atunci cand termenul a fost inventat. Dupa cum se dovedeste in poeziile haiku despre natura si cu conceptul de wabi-sabi – frumusetea lucrurilor imperfecte, impermanente si incomplete – o mare parte din cultura traditionala japoneza se bazeaza pe o intelegere profunda si o conexiune cu Natura. Ikebana, arta japoneza a aranjarii florilor, de exemplu, dateaza din secolul al VI-lea; se concentreaza pe o relatie personala si directa cu natura. Potrivit unuia dintre cei mai influenti practicanti moderni ai ikebei din Japonia, artistul Toshiro Kawase, ikebana ne ajuta sa ne dam seama ca „intregul univers este cuprins intr-o singura floare”.

Descoperiti cunostinte si tehnici puternice pentru a crea sanatate stralucitoare, fericire, prosperitate, pace si flux in viata si relatiile voastre.