Intrebari la care trebuie sa raspunzi inainte de a alege o camera IP de supraveghere

Articolele despre acest subiect sunt foarte populare, fiecare autor avand propriile sale sugestii atunci cand recomanda echipamente si sisteme de supraveghere. Cu toate acestea, simt nevoia de a va impartasi cateva ganduri cu privire la selectia camerelor IP. Alegerea unei camere IP corespunzatoare include mai multi factori, mai ales ca aceste dispozitive pot fi utilizate in egala masura pentru monitorizarea cladirilor industriale, militare sau civile.

Astazi vom restrange domeniul de aplicare al camerelor la cladirile civile, adica la propriile noastre locuinte. Desi nu exista o succesiune perfecta de pasi pentru a alege cea mai buna camera de supraveghere IP, permiteti-mi sa va impartasesc si gandurile mele.

# Supraveghere pentru interior sau exterior

Atunci cand alegeti camere IP trebuie sa luati in considerare locul unde acestea urmeaza a fi instalate. De obicei, tehnologia IP se pliaza mai bine la interior, tocmai de aceea dispozitivele prezinta dimensiuni mici si un design estetic ce se poate amesteca fara prea multe eforturi printre piesele care deja compun si decoreaza o incapere.

Pentru monitorizarea in aer liber trebuie sa alegeti un design rezistent la intemperii, apa si praf. Desi majoritatea persoanelor ar fi tentate sa aleaga de la inceput un model potrivit pentru exterior, avand in vedere modul profesional de proiectare al acestuia( din materiale mai rezistente pentru a face fata cu brio conditiilor grele) design-ul poate deveni putin intruziv la interior. Asadar, trebuie sa stabiliti cu precizie unde va fi pozitionata camera.

# Instalare profesionala sau pe cont propriu?

O intrebare la care trebuie sa va ganditi inainte de a cumpara o camera IP. Daca doriti sa intalati echipamentul de unul singur, atunci tehnologia WiFi este produsul ideal. Cea de-a doua alegere este tehnologia PoE IP.

camera de supraveghere pentru interior

WiFi inseamna ca utilizatorii pot instala dispozitivul oriunde in aria de acoperire wireless, fara a utiliza conexiune fir cu fir. Daca vrei ca respectiva camera sa functioneze pe distante lungi, atunci puteti miza pe tehnologia PoE cu cablu Ethernet, acesta avand atat rol de alimentare cat si de conexiune.

# Ieftin sau scump?

Evident, daca resursele financiare va permit, puteti investi in camere IP scumpe, care au pe eticheta lor numele unor branduri cunoscute pentru calitatea pe care o ofera clientilor. Cu toate acestea, dezvoltarea rapida a tehnologiei reprezinta unul dintre motivele pentru care si micii producatori pot aduce pe piata produse excelente, la preturi mult mai mici. Totusi, ce particularitati trebuie sa urmariti?

  • Performantele hardware, cum ar fi rezolutia, unghiul de vizualizare, capacitatea de stocare, analiza video inteligenta
  • Software-ul de monitorizare sau interfata web esentiala in procesul de monitorizare
  • Durata garantiei

# Supraveghere pe timp de zi sau noapte

Cu siguranta, doriti ca respectivul echipament sa ofere un randament cat mai bun si, conform studiilor, majoritatea actelor de vandalism se intampla noaptea. Astfel, cea mai buna alegere este sa investiti intr-un echipament care va ofera imagini color pe timp de zi si alb – negru noaptea. Aparatul foloseste iluminatorul infrarosu pentru a capta imagini pe timp de noapte. Daca mizati pe un model care sa aiba aceasta functionalitate, pentru interior mizati pe o distanta de 5 metri iar pentru aer liber pe una de cel putin 10 metri.