Insight – procedura de inghetare a oualelor

M-am simtit ca un cobai plecand fara obiect dintr-o camera de laborator in alta, sa-mi trag sangele, sa fac o ecografie si sa inchei in cele din urma vizita mea cu un consilier financiar care a prezentat o factura pentru aproape 9.000 de dolari in avans.

In medie, poate sa-ti inghete ouale de la 9.000 la 15.000 de dolari, dar nu am vrut ca costul sa-mi interzica sa inaintez procedura. Stiam ca o voi face sa functioneze cumva, chiar daca ar insemna sa tai din nou alte placeri vinovate. Am aflat ca exista multe modalitati de a economisi bani la inghetarea oualor, inclusiv Compassionate Care , un program de reducere bazat pe venit (nu un imprumut!), Unde puteti economisi pana la 75% din medicamente.

La urmatoarea vizita, cand medicul mi-a creat planul meu de tratament, mi-a dat o reteta de medicamente cu pagina completa de care aveam nevoie pentru urmatoarele saptamani. Dupa ce am vorbit cu altii care au finalizat procesul, am stiut ca exista sanse mari sa nu mai am nevoie de toate medicamentele prescrise. Intrucat nu am vrut sa platesc medicamentele de care nu aveam nevoie, am ridicat doar ceea ce mi s-a prescris pentru urmatoarele doua-trei zile in planul meu si am revizuit farmacia la fiecare cateva zile pentru a face stocuri, dupa caz, pana la data recuperarii oualor. Am sfarsit prin a economisi sute de dolari in acest fel.

Medicul meu a furnizat un calendar tentativ pentru luna urmatoare, prezentand diferitele faze si stabilind un locas pentru data extragerii oului, dar mi-a dat un avertisment corect ca probabil se va schimba, in functie de modul in care am reactionat la medicamente.

In primele saptamani am luat pilule, pana cand medicul a considerat ca sunt pregatita pentru faza injectabila. Nu-mi plac acele, insa am invatat ca corpul si mintea sunt capabile de mai mult decat credeti. Pentru mine, provocarea nu a fost injectia in sine, ci amestecarea medicamentelor si pregatirea seringii in fiecare seara, de teama greselilor umane. Nu ma asteptam sa joc rolul unui om de stiinta nebun si sa-mi retraiesc zilele la o clasa de chimie. Stomacul meu era incremenit si balonat si, ocazional, puteam vedea o picatura de sange. Dar, cu toata cinstea, am avut crampe periodice mai dureroase decat injectiile.