Inca un mit demontat

Cand suntem intr-o relatie, incercam sa fim exact ceea ce ni se cere. Vrem ca persoana cu care ne-am cuplat sa ne placa. Pe sistemu’: “Iti place Opera?” “Daaaa”, extrem de mult!” cam asa mintim (si ne mintim pe noi), in ideea ca poate-l prindem pe Mos-Craciun de barba. Cat dureaza treaba asta? Pana pacaliciul se dovedeste o prada prea usoara, pana constatam ca pacaliciul nu se lasa pacalit si nici nu merita efortul sau pana ne plictisim de pacalici? Tot cam asa e si cu ideile si convingerile pe care le avem de-a lungul unei vieti.

De cate ori n-ai spus: “Eu sa insel?!? Niciodata!!” Ete nah! Cum cacat poti sa fii atat de convinsa de asta? De ce sa spui ca tie nu ti se poate intampla una si-alta? Crezi ca femeile nu inseala sau ce? Imi amintesc si eu de vremurile alea cand eram mica si proasta (rau!) si credeam cu tarie ca monogamia nu este un mit si ca printul exista pe undeva prin lumea larga si eu trebuie doar sa am rabdare si sa-l astept cumintica. Monogamia nu exista si cu asta basta. E vorba de instinct. Facem parte dintr-un lant trofic si suntem si noi niste animale care actionam (si) din instinct. Oamenii nu sunt fiinte monogame iar monogamia nu tine de gen– vezi doamne, barbatii sunt mai predispusi la a insela. Sa mori tu!?

Tu, aia care spui ca nu vei insela niciodata, vrei sa-ti spun care-i treaba? Nu-ti trebuie curaj sa o faci si nici faptul ca te crezi o fata educata nu va schimba cu nimic lucrurile. Nu ai nevoie decat de conditiile potrivite, la momentul potrivit, in locul potrivit. Oricat de prost te vei simti dupa, fii convinsa ca daca ai conditiile necesare care sa-ti fure mintile, in momentul ala de vulnerabilitatea “inselatul” poate veni ca piesa potrivita intr-un puzzle in care tocmai aia lipsea.

Ce-am vrut eu de fapt sa scot in evidenta? Ca nu te cunosti atat de bine pe cat crezi. Si te mai si schimbi in timp. Cat despre promisiunile pe care ti le faci (vezi: “eu nu o sa insel niciodata”)… crede-ma, sunt balarii maximale. Stii ce este cu adevarat important? Sa stii cum sa inseli. Dar despre asta, intr-un episod viitor.