Imbunatatirea sanatatii dumneavoastra in timpul sarcinii cu nutritie, dieta si plante medicinale

Regula numarul unu pentru mentinerea unei alimentatii sanatoase in timpul sarcinii este sa va concentrati asupra tipurilor de alimente pe care le consumati si sa nu incercati inlocuirea nutritiei prin suplimente. Aceasta inseamna ca cele mai bune alimente pentru femeile gravide ar trebui sa includa o multime de fructe si legume, proteine, boabe si multe lichide hidratante. Unele moase vor cere un jurnal alimentar de trei pana la sapte zile, dar nu toti medicii fac acest lucru.

In timpul sarcinii, sugerez foarte mult sa evit pesticidele, antibioticele si hormonii din cauza dimensiunii relative a fatului, comparativ cu concentratia alarmanta gasita in alimente si produse. Daca va puteti permite, as face o prioritate sa cumparati numai alimente ecologice ori de cate ori este posibil din cauza valorii nutritionale mai mari. Daca alegeti sa beti lactate, evitati produsele cu hormoni de crestere bovin; ambalajul poate sa aiba o eticheta care sa citeasca „Fara rBGH”.  Carnea si ouale trebuie sa fie fara antibiotice. Cele mai multe specii de peste si fructe de mare au urme de mercur, dar cele care sunt deosebit de ridicate includ pestele spada, macrou, tonul, gruparea si halibutul, deci evitati aceste lucruri. Cel mai bine este sa mananci numai peste salbatic prins daca poti. De asemenea, monitorizati produsele faciale si de machiaj pe care le utilizati si incercati sa le cumparati unei marci ecologice. Alte produse si alimente care trebuie evitate in timpul sarcinii includ alimente nesanatoase, cofeina, alcool, medicamente, aditivi alimentari, cum ar fi conservanti sau coloranti, carne cruda sau vindecata si sushi. Evitati ciocolata in timp ce sunteti insarcinata, deoarece este un stimulent si multe marci sunt toxice.

De-a lungul zilei, asigurati-va ca beti cel putin doua litri de apa (preferabil filtrata) zilnic. Acest lucru este deosebit de important atunci cand este fierbinte afara. Nutritia si suplimentele adecvate, ca parte a unei alimentatii sanatoase in timpul sarcinii, ajuta copiii sa se dezvolte mai bine in dezvoltarea creierului si a sistemului nervos si modelele de somn si comportament mai bune. Sanatatea mamei este, de asemenea, crescuta semnificativ si exista sanse reduse de probleme cum ar fi preeclampsia, depresia postpartum sau travaliul prematur.
Scopul de a consuma urmatoarele, preferabil in alimente:

+ Vitamina E: Seminte de floarea soarelui, migdale, alune, alune, spanac

+ Vitamina C: papaya, broccoli, capsuni, ardei gras, varza de Bruxelles, conopida, pepene galben

+ Fier: Seminte de dovleac, fructe uscate, migdale

+ Calciu: unt de susan si legume cu frunze verzi

+ Magneziu: Carne, peste, oua, orez si paine

+ Zinc: spanac, seminte de dovleac, carne de vita, pui, fasole

+ Omega-3 DHA si EPA: Ulei de seminte de in sau seminte de in