Iata cum iti pastrezi igiena intima pe timpul verii!

Lamaia a avut rezultate bune impotriva tulpinilor rezistente la medicamente ale unui numar de bacterii si ciuperci, inclusiv MRSA si candida. In plus, s-a dovedit ca mai multe uleiuri de lamaie comerciale contin o capacitate de spectru larg, ucigand o varietate de tulpini fungice, printre care C. albicans, C. tropicalis si C. glabrata. Nu toate uleiurile de lamaie sunt egale in tratarea simptomelor candida, totusi. Asigurati-va ca utilizati cele care sunt bogate in monoterpenoide.

Daca doriti sa luptati impotriva candidei, incercati sa obtineti o analiza chimica a marcii de ulei de lamaie inainte de a cumpara, pentru a va asigura ca contine aceste componente. De obicei, puteti gasi aceste informatii pe site-ul producatorului de ulei. Aplicatie: La fel ca in cazul lavandei, incercati sa incorporati ulei esential de lamaie in creatiile dvs. culinare – este delicios atunci cand este amestecat in ulei de masline pe care il arunci pe salata, de exemplu, amestecat in iaurt sau adaugat la guacamole – pentru un pumn antifungic suplimentar. Un pic merge un drum lung, asa ca incepeti cu o picatura si adaugati mai mult la gust.

Tineti minte ca, pe masura ce va dezvoltati si extindeti cabinetul pentru medicamente pentru tratarea candidei, anumite uleiuri sunt in mod inerent mai sigure si mai eficiente decat altele. De exemplu, uleiurile bogate in oxizi au tendinta de a irita tesuturile vaginale deja sensibile. Acest lucru ar include uleiuri bogate in 1,4 si 1,8-cineole, deci folositi prudenta cu urmatoarele uleiuri: + Bay laurel + Cajuput + Cardamom + Eucalipt (globulus si radiata) + Galangal + Frunze Ho + Myrtle + Niaouli + Rozmarin (1,8-cineol ct.) + Sage + Saro + Spike lavanda Alternativ, aceste uleiuri esentiale pentru candida care contin urmatorii alcooli sunt mult mai blande: + salvie Linalool-clary, lavanda, lavandin si ylang ylang + Borneol- lavanda si rozmarin + Geraniol-palmarosa, cimbru si Melissa + citronelol-trandafir, geranium, citronella si Melissa + menta.