Hota cu extractie sau recirculare?

Toate hotele contin un motor care scoate aerul, incarcat cu fum, abur sau grasimi, din bucatarie. Cele cu extractie scot aerul in exteriorul locuintei, in timp ce hotele cu recirculare absorb aerul, il curata si il trimit inapoi in incapere.

Intrebare: pot avea o hota atat cu recirculare, cat si cu extractie?

Conform celor de la hotaincorporabila.ro, da, poti avea o hota pe care s-o folosesti atat pe modul de recirculare a aerului, cat si cu extractie. Exista si exceptii pentru ca sunt hote care se descurca mai bine la recirculare sau la extractie si nu s-a considerat a fi nevoie sa aiba o functie dubla.

Cum functioneaza hota cu extractie?

Au o conducta prin care aerul absorbit ajunge in afara cladirii. Motorul hotei absoarbe aerul in hota, acel aer trece prin filtrele care retin grasimea. Aerul(inclusiv fumul sau mirosurile) trece prin acea conducat si ajunge in exterior.

Cum functioneaza o hota cu recirculare?

Practic, aerul absorbit ajunge din nou in camera, dar este “curatat” de mirosuri, grasime sau fum. Motorul absoarbe aerul in hota, care trece mai intai prin filtrul de grasime si abia apoi printr-un alt filtru de carbon ce retine mirosurile. Aerul puruficat este recirculat inapoi in camera.

Care e diferenta dintre cele doua hote?

Atunci cand aerul trece prin filtrul de carbon in modul de recirculare, fluxul de aer scade. Modul de extractie al aerului la o hota cu extractie este influentat in mod direct de lungimea si tipul conductei, cat si de numarul de  “cotituri” pe care le  are. Cu cat conducta e mai mica, cu atat mai mult aer va extrage hota din bucatarie.

O alta diferenta majora dintre cele doua este aceea ca hota cu extractie indeparteaza si aburul din bucatarie, prevenind condensarea, pe cand cea cu recirculare poate indeparta mirosurile, fumul, dar nu poate scoate aburul.