Hamilton va pleca din pole position in Belgia

ritanicul Lewis Hamilton de la echipa Mercedes a fost cel mai bun in calificarile din Marele Premiu al Belgiei si va fi urmat pe grila de start de pilotii de la Red Bull

Sambata de la ora 15:00 s-a desfasurat sesiunea de calificari de la Spa-Francorchamps. A fost una imprevizibila din cauza ploii care a afectat prima si a treia parte a calificarilor. In aceste conditii, cel mai bun timp in a treia parte, 2m01.012s a fost realizat de britanicul Lewis Hamilton de la echipa Mercedes. Acesta era si principalul favorit la casele de pariuri sportive online pentru castigarea calificarilor.

Pe locul 2 cu un timp mai slab cu 0,188 secunde a terminat germanul Sebastian Vettel de la Red Bull, in timp ce pe locul trei s-a clasat celalalt pilot al echipei Red Bull, australianul Mark Webber. Rezultate dezamagitoare in aceasta sesiune de calificari au avut echipele Lotus si Ferrari, ale caror piloti au ocupat locurile 7-8, respectiv 9-10. Totusi spaniolul Fernando Alonso de la echipa Ferrari crede ca poate castiga cursa de duminica. El a fost cel mai rapid vineri in primul antrenament, in timp ce sambata in al treilea antrenament liber a venit pe locul 2.

Chiar daca pleaca din pole position, Lewis Hamilton nu este favorit la victorie. Potrivit celor mai bune cote pariuri Formula 1 de la bet365, germanul Sebastian Vettel este cotat cu prima sansa si are o cota de 2,50. Britanicul este al doilea cu o cota de 2,87, in timp ce al treilea cu o cota de 9,00 este Mark Webber. Ramane de vazut ce se va intampla in cursa de duminica de la Spa-Francorchamps. Daca va ploua atunci orice rezultat va fi posibil.