Guvernatorul statului Illinois a fost arestat pentru coruptie

Guvernatorul Rod Blagojevich si seful sau de cabinet, John Harris, au fost arestati marti dimineata de catre FBI, sub acuzatia de coruptie. Cei doi au incercat sa vanda postul de senator lasat liber de Presedintele ales al SUA, Barack Obama, informeaza Chicago Tribune.

Conform legilor americane, atunci cand un post de senator devine neocupat, guvernatorul statului respectiv este cel care numeste inlocuitorul. Astfel, dupa castigarea alegerilor de catre candidatul democrat, Blagojevich si Harris au scos, practic, la licitatie locul acestuia din Senatul American.

O alta acuzatie adusa celor doi este tentativa de santaj la adresa Tribune Co., trustul de presa care detine Chicago Tribune. Guvernatorul de Illinois si mana sa dreapta ar fi cerut ca anumiti jurnalisti incomozi ai publicatiei americane sa fie dati afara, in schimbul ajutorului in cazul vanzarii stadionului Wrigley Field, detinut de aceeasi companie.

smart guess: Asadar, putem sta linistiti, si la ei e la fel. Se intampla si la case mai mari. Noi de ce sa nu furam, daca pana si americanii sunt corupti? Singura mica diferenta e ca lor nu le merge intotdeauna. La noi putem vorbi despre un sistem patentat si de (prea) multe ori verificat.