Greseli comune in timpul renovarii

Exceptand faptul ca implica deosebit de multa atentie, renovarea unei case sau a unui simplu apartament este un obiectiv dificil de indeplinit, in decursul caruia suntem predispusi sa facem o sumedenie de erori. Procesul in sine este costisitor, dificil pentru proprietari prin prisma faptului ca le este afectat confortul in sanul propriului camin pentru o perioada indelungata de timp, iar de cele mai multe ori nu se termina asa cum si-ar fi propus. De ce se intampla acest lucru? Ei bine, asta vom incerca noi sa deslusim in randurile ce urmeaza.

Nu se efectueaza o analiza realista

In momentul in care va inhamati la renovarea locuintei, decisiva devine analiza obiectiva pe care o efectuati asupra propriului vostru buget. Daca banii nu par a fi inca de la bun inceput suficienti pentru a obtine rezultatele la care visati, atunci nu trebuie sa va amagiti ca veti reusi sa astupati golurile financiare pe parcurs. Din contra, in decursul unui proces de reamenajare sau de redecorare a locuintei, cel mai asedea apar si alte cheltuieli „neprevazute”. Fie descoperiti ca trebuie sa inlocuiti instalatia electrica dintr-o anumita camera pentru ca ea nu mai functioneaza propice, fie trebuie sa inlocuiti un echipament pentru ca nu ati avut suficienta grija de el si a fost avariat in timpul renovarii.

Bugetul este unul fix

Asa cum am mentionat deja, o marja de eroare la nivelul resurselor financiare disponibile este un „must – have” pentru proprietarii care nu vor sa fie intarziati de evenimentele neprevazute. Chiar daca nu incercam sa ne raportam la zicala traditionalista „Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”, aceasta este adevarata in cele mai multe cazuri, iar proprietarii nu ar mai trebui sa calculeze la milimetru fiecare investitie sau schimbare pe care o aduc locuintei. In plus, bugetul extra nu va fi niciodata de prisos, chiar daca nu va atingeti de el.

Masuratorile nu sunt facute cu exactitate

Proiectul de reamenajare a locuintei poate dura mult peste termenul stabilit daca nu luati in calcul faptul ca aveti nevoie de ajutorul unor specialisti. Sa presupunem ca doriti sa va inlocuiti integral instalatia electrica. In acest caz, recomandat ar fi sa mizati pe serviciile unei echipe de profesionisti care cu asta se ocupa in fiecare zi, nu sa luati sarcina pe cont propriu. Sa nu mai vorbim despre faptul ca orice miscare gresita poate conduce la un accident nedorit sau la o greseala de masuratori – vitala pentru succesul proiectului.

Nu se obtin toate aprobarile aferente

Chiar daca zgomotul este un aspect deranjant pentru majoritatea vecinilor nu este obligatoriu sa intri in posesia unui acord scris din partea acestora. Insa, important este sa te asiguri de faptul ca ai toate actele necesare pentru a incepe daramarea unui perete din apartament ori pentru a-ti extinde locuinta. De asemenea, tine cont de faptul ca trebuie sa depui numeroase cereri, sa astepti raspunsurile aferente si apoi sa platesti taxele. Fara sa parcurgi in mod cronologic aceste trei etape iti va fi imposibil sa incepi renovarea.