Ghidul exploratorilor psihedelici

Punerea pericolelor in perspectiva

LSD. Cat de periculos este? Daca te uiti la soare in timp ce esti pe LSD, ramai orb? Creste parul pe palma mainilor? Ajungi in camera de urgenta? Am avut acum patruzeci pana la cincizeci de ani de oameni care o foloseau pe cont propriu, in mod ilegal. Citesti cifre care se intind in zeci de milioane – stii cate persoane sunt admise in camerele de urgenta in fiecare an din tara. Stiti cati oameni au murit, asa ca va rugam sa ne impartasiti aceste informatii cu noi.

Raspunsul unui specialist : Spun oamenilor ca medicamentele psihedelice sunt substante foarte puternice, si utilizate incorect puteti avea probleme. Folosite corect, sansele ca orice sa nu mearga sunt extraordinar de mici. Unul dintre motivele pentru care imi place LSD este ca utilizati literalmente o suta de milioane de grame – aproape ca nu exista modificari fiziologice. Lucrurile merg prost daca o iei intr-un cadru gresit, cu prietenii gresiti, la momentul nepotrivit, cu alte substante gresite. Sau daca luati prea mult – ceea ce este valabil pentru majoritatea celorlalte substante.

Tutunul provoaca aproximativ 400.000 de decese pe an. Alcoolul cauzeaza aproximativ 125.000 de decese pe an. Arahide provoaca aproximativ 100 de decese. Medicamentele psihedelice nu sunt nici pe lista. Desi incep sa-mi fac griji pentru alune. Au intrat oamenii in probleme grave? Au fost cativa ani spitalizati de ani de zile dupa ce ati luat psihedelici? Raspunsul este da, dar probabil la fel de mult din situatia proasta si din tipul de ingrijire medicala bineinteles, dar ignoranta pe care au primit-o imediat dupa aceea.

Fructele interzise si nebunia interzicerii

Daca te duci la Burning Man, in cazul in care exista o cantitate uriasa de consum de droguri, au un cort medical si ceea ce ei numesc Sanctuary, care ajuta oamenii inspaimantati, suparati si paranoici (de asemenea deshidratati), de obicei, sa se recupereze pur si simplu fara a intrerupe fluxul, astfel incat experienta se poata fi completa.