Ghid pentru cumpararea portilor metalice

Fie ca te-ai mutat la casa noua sau ca vrei pur si simplu sa iti reconditionezi gardul, vine si acel moment cand trebuie sa alegi o poarta potrivita. Probabil ca acum te interesezi despre ce tip de porti ar fi mai bune, mai ales daca te intereseaza nu doar functionaliteatea, cat si latura estetica.

Pe piata vei gasi majoritatea modelelor fie din lemn, fie din metal, dar nu poti sa faci o alegere pana nu identifici ce anume corespunde nevoilor tale. Astfel, exista o serie de intrebari, pe care trebuie sa le iei in considerare inca de la inceput. Asa ca inainte sa cercetezi ofertele, este important sa stabilesti cateva criterii.

1. Rolul unei porti

Principalul rol al unei porti este de a securiza un teritoriu inchis, in acelasi timp asigurand accesul in si dinspre zona pe care o delimiteaza. Cu toate acestea, unele modele vin cu specificatii diferite, in functie de locul unde vor fi amplasate si in raport cu modelul, pe care il reprezinta. Exista porti metalice sau din lemn, ce servesc scopului de a bloca accesul intr-un spatiu, de a bloca accesul intr-o cladire sau de a delimita anumite zone sau pasaje.

De asemenea, o poarta pentru gradina sau pentru garaj impune alte criterii si standarde. In ceea ce priveste prima categorie, aspectul este la fel de important ca si functionalitatea. Cand vine vorba despre porti din fier forjat pentru gradina, acestea pot fi stilizate in multiple variante. De asemenea, ele sunt deseori prevazute cu mecanisme de protectie pentru copii si pot sa fie confectionate intr-un mod simplu si clasic sau intr-un mod elaborat si sofisticat.

In functie de rolul unei porti metalice sau din lemn poti sa ceri sau sa instalezi anumite sisteme de blocare sau de inchidere.

Specialistii de la Tekka System au impartit totul in doua categorii principale si recomanda fiemodele pietonale, fie pentru accesul auto. Acestea din urma pot fi activate prin comanda electronica sau manuala, in functie de preferinte. Asadar, inainte sa investesti intr-un anumit model de porti fier forjat, este indicat sa stabilesti ce prioritati ai.

2. Masuratorile

Un alt pas important este sa stabilesti masuratorile potrivite. Calculeaza distantele atat pe lungime, cat si pe latime. De asemenea, ia legatura cu un specialist care sa te ajute sa stabilesti masurile corecte in functie de modelul de porti fier sau lemn, pe care il vei alege. Este posibil sa aloci extra saptiu pentru montarea anumitor dispozitive sau accesorii, cum ar fi sina pentru rulmenti.

Daca ai deja construiti stalpii de sustinere, munca ta va fi mult mai usoara, deoarece nu mai trebuie decat sa stabilesti dimensiunile in ceea ce priveste latimea, lungimea si grosimea.

3. Alegerea materialelor

In functie de rolul, pe care il va avea poarta pe care o vei monta, poti sa iei in considerare tipul de material din care va fi confectionata. Iti doresti ceva simplu si usor de manevrat sau vrei sa cumperi ceva impunator, care sa devina punctul de focalizare al curtii?

Principalele materiale folosite la fabricarea portilor sunt lemnul si metalul. Cat despre aspect, cele doua pot fi modelate in functie de preferintele fiecarui clinet, prin metode tehnologice avansate.

Cele de lemn sunt asociate de marea majoritate a cumparatorilor cu ruralul si cu traditionalul. De aceea, vanzarile sunt mult mai crescute in ceea ce priveste modelele de porti metalice.

De ce?

In primul rand, portile metalice permit crearea unui design mult mai dinamic si sunt mai usor de adaptat la cerintele estetice ale fiecarui client. De asemenea, fierul reprezinta un material economic si in acelasi timp puternic. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca daca te hotarasti sa investesti intr-o poarta de fier, aceasta nu este ferita de coroziuni si are nevoie de protectie.