Genetica constiintei superioare: este ingineria cognitiva viitorul evolutiei umane?- partea I

Trecutul si viitorul constiintei

Incercarea omului de a-si intelege originea si, prin urmare, sursa puterii sasle, este eterna. In centrul sau, fiecare constructie religioasa incearca sa determine omenirea sa fie mai constienta de misterele existentei sale. Filosofia estica ne invata in special ca, pentru a atinge aceasta constiinta, trebuie doar sa privim inauntru-pentru ca acolo este adevarata noastra putere. Am reusit, in calitate de colectiv, sa ingreunam aceast proces, rezervand stari de constiinta superioara doar calugarilor si misticilor.

Ultimii cincizeci de ani au consoscut progrese incredibil de rapide in domeniul stiintei si tehnologiei. Epoca informatiei a adus cunostinte uriase la indemana noastra. Un alt salt cuantic in tehnologie, inteligenta artificiala, provoaca umanitatea sa devina mai mult decat o faza trecatoare intr-o evolutie robotica.

Transformarea aduce dupa o sine o lectie importanta: cea mai valoroasa evolutie este cea a constiintei noastre, fara de care putem pierde orice aparenta a umanitatii noastre. Descoperirile stiintifice si evolutia constiintei trebuie sa functioneze in tandem. Trecutul, lipsit de constiinta, poate conduce probabil la distrugerea noastra. Viitorul, fara beneficiul progresului stiintific, va continua progresul sau lent in atingerea oricarei intelegeri pe scara larga a Puterii de la care am venit.

Inainte de e a explora modul in care stiinta poate influenta evolutia constiintei noastre, poate ca trebuie mai intai sa definim constiinta. A fi constient poate fi descris ca fiind constient de propria existenta. Constiinta superioara sau spirituala poate fi descrisa precum o capacitate de a percepe lucrurile asa cum sunt cu adevarat. Aceasta implica o intelegere profund spirituala a existentei noastre, departe de limitarile zilnice ale umanitatii noastre. Noi oamenii avem puterea de a realiza aceasta constiinta, dar pana in acest moment istoria noastra a trecut doar printr-un proces lent de introspectie intensa, meditatie si chiar singuratate extrema.