Garcia Marquez pregateste un nou roman

Columbianul Gabriel Garcia Marquez, castigator al Premiului Nobel pentru Literatura, este foarte aproape de terminarea unui nou roman, anunta The Guardian. Informatia ca scriitorul nu s-a lasat definitiv de incantat cititorii a fost confirmata de Plinio Apuleyo Mendoza, prieten apropiat al lui „Gabo”, alaturi de care a si scris, in 1982, cartea de conversatii Mirosul Copacului de Guava.

Se pare ca maestrul realismului magic a devenit foarte auto-critic si perfectionist in ultimii ani, el cautand de ceva timp cea mai buna versiune a cartii pe care o scrie. Apuleyo a declarat ca Garcia Marquez „are patru versiuni. Mi-a spus ca acum incearca sa scoata ce-i mai bun din fiecare.”

In legatura cu pauza pe care columbianul a luat-o in 2005, Apuleyo Mendoza spune ca a fost vorba de un „an sabatic” pe care Marquez l-a dedicat lecturii si ca nu s-a datorat lipsei de inspiratie, ci mai degraba disparitiei entuziasmului scriitorului.

Un alt proiect despre care se spune ca a ramas in atentia autorului Veacului de Singurate este volumul al doilea din autobiografia A trai pentru a-ti povesti viata.

Nu ne ramane decat sa speram ca, asa cum o facut-o mereu, Gabriel Garcia Marquez va alege versiunea perfecta.