Frigiderul tropical

Asta mi-a spus Lemonade sambata, dar mi-a fost lene sa scriu ceva si nici n-aveam inspiratie. Parintii ei au cumparat un frigider nou – celui vechi i se inchidea atat de bine usa incat nu mai ingheta, daca mai puneai si ceva greu pe usa aveai sanse sa te trezesti cu ea desfacandu-se incet. Cumpara oamenii frigiderul si il monteaza, apoi constata cu stupoare a doua zi ca le-au inghetat toate alimentele. Si a treia zi si chiar si a patra zi. Nu era ceva setat bine? Ba da, totul era in regula. Asa ca oamenii si-au luat inima in dinti si s-au dus peste nevinovatii de unde l-au cumparat.

Daca eu primeam raspunsul pe care l-au primit ei, n-aveam idee cum as fi reactionat: “Frigiderul e dintr-un stoc destinat Arabiei Saudite, e construit sa inghete puternic si nu se poate face nimic.”

Am tras si niste concluzii de aici:

– oamenii ar trebui sa se uite foarte atent la ce cumpara, se pare ca frigiderul avea si un simbol care arata de ce e in stare si pentru cine e facut.

– vanzatorii ar trebui sa te informeze cu privire la ce cumperi, ca sa nu vii apoi sa le dai cu produsul in cap (in cazul acesta, sa ii dai pe ei cu capul de produs).

– un frigider dintr-un asemenea stoc ar fi ajuns pe piata noastra doar daca “era multe rebuturi.” O greseala care sa trimita nenumarate frigidere, cam greu…

Partea buna in toata povestea asta e legata de ketchup-ul dubios cumparat in graba de la Kaufland si care avea o densitate ceva mai mare decat a apei: acum ingheata asa de tare incat de-abia curge din recipient.