Femeia fara identitate

Greu, am subiectul in minte dar nu gasesc cuvintele potrivite ca sa incep. Scrisesem un singur cuvant in articol, “femeia”, si nu stiam cum sa merg mai departe. Sincer sa fiu, chiar ma enervez cand vad ca suntem in secolul XXI si ar trebui ca umanitatea sa fie civilizata, ca deh, societatea a evoluat, noi la fel, suntem mai deschisi la minte, dar in foarte multe zone ale lumii primitivitatea intrece limitele normalului. Nu ma refer la triburile (ne)cunoscute din jungla amazoniana care au ramas la acelasi nivel de mii de ani.

In cazul de fata, ma refer indeosebi la religia musulmana, in care femeia este un zero barat, este nimic. Vad pe Internet, citesc articole si mai nou, am gasit si telenovele cu acest subiect: “Iubire si onoare” sau cum se numeste serialul de pe Acasa TV. Se mai uita mama la el si involuntar, vad si eu franturi. In afara de niste martalogi ce stau toata ziua in cafenele si la piscina mai sunt si niste arabi, cu cate 5 neveste, evident.

Ei, nu inteleg religia asta care poate condamna o femeie in asemenea hal doar pentru faptul ca s-a nascut femeie. In primul rand, nu sunt de acord cu purtarea burqai, cel putin fata sa le fi fost descoperita, dar cand le vad pe alea in burqa neagra parca ma ia cu fiori. Poate ca unele sunt chiar frumoase, de ce sa ascunzi frumusetea sub un val? Ca sa nu se bucure altul care trece pe strada de frumusetea ei, da.

Femeia merge in spatele barbatului, nu comenteaza in fata lui, e pasibila sa fie victima unei “crime de onoare” si multe alte lucruri pe care nu le stiu si nici nu vreau. Vad toate astea ca pe o anulare a termenului de “femeie” – devine sclava barbatului si nu mai are drepturi, isi pierde identitatea. Pe de-o parte, mi-e mila de oamenii care traiesc in asemenea societati primitive din punct de vedere al mentalitatii, ca material, o duc astia de sute de ori mai bine ca noi. Pe de alta parte, trebuie sa fiu nesimtit si sa spun ca a fost alegerea lor si ca trebuie sa o suporte pana la capat…