Exercitii pentru vedere Partea I

Daca va ocupati de sanatatea ochilor, nu numai ca veti vedea mai bine, va veti simti mai bine si veti afecta pozitiv sanatatea intregului corp. In plus fata de exercitiile de ochi care vizeaza combaterea anumitor tulburari si conditii, am dezvoltat exercitii de viziune importante care sunt perfecte pentru a fi incorporate in viata de zi cu zi. Aceste exercitii se bazeaza pe cele noua principii de viziune sanatoase:
1. Relaxare profunda
2. Ajustarea frecventelor de iluminare
3. Privind la detalii
4. Privind in Distanta
5. Extinderea periferiei
6. Utilizarea echilibrata a celor doi ochi
7. Utilizare echilibrata in cadrul fiecarui ochi
8. Coordonarea corpului si a ochilor
9. Avand un flux de sange adecvat pentru a hrani ochii
10. Viziune si corp

Acestea sunt principiile esentiale ale sanatatii vizuale si pot fi atinse prin practicarea consistenta a exercitiilor de ochi fundamentale din acest articol.

Exercitiul 1: Leaganul lung
Nu voi uita niciodata cand l-am intalnit pe Alan. El a fost un tanar bancher francez-canadian care, in timp ce conducea acasa dupa o intalnire lunga si obositoare la banca sa, a adormit la volan si s-a trezit in terapie intensiva trei zile mai tarziu. Cand s-a trezit, i-au inlocuit fruntea cu platina. Isi pierduse toata viziunea. Nervul optic din ochiul sau stang a fost distrus, pe langa cea mai mare parte a nervului optic din ochiul sau drept. Dar acel pic de tesut nervos a ramas, asa ca Alan a descoperit ca mai avea inca o senzatie vizuala.

Medicii s-au gandit ca doar patru procente din potentialul sau nervos functional nu au fost suficiente pentru a-si recastiga viziunea sau sanatatea ochilor. Alan a auzit despre cartea mea Manualul auto-vindecarii. In el, am sugerat ca oamenii care sunt orbi legal incep sa lucreze cu lumini intr-o camera intunecata. Alan a experimentat tehnicile si exercitiile de ochi pentru a imbunatati viziunea in carte, si destul de sigur, putinul nerv nervos care a ramas trezit. M-a sunat cand eram in San Francisco si in curand a iesit pentru o serie de sesiuni de terapie pentru a-si imbunatati vederea in mod natural. Prietena lui Alan i-a tinut mana sa il duca in birou pentru ca nu putea vedea cele mai multe obiecte. Creierul lui inca nu stia cum sa foloseasca acel pic de tesut nervos sanatos din ochiul drept.

In prima noastra sesiune, am practicat un exercitiu de ochi numit leagan lung. Dupa ce a facut acest exercitiu, a spus: „Observ douasprezece obiecte pe care nu le-am observat niciodata in camera.” In cateva minute, sentimentul sau de orientare s-a cladit si mai mult. Cand seria de sesiuni s-a terminat, nu mai trebuia sa fie dus in jur. Leagan lung este ceea ce se numeste un exercitiu de integrare a ochiului pentru a imbunatati viziunea si i-a permis lui Alan sa perceapa un sentiment de spatiu.

Exercitiul de viziune lunga a leaganului dezvolta un sentiment de fluiditate si flexibilitate care va va permite sa va uitati la detalii cu mai multa usurinta, sa va adaptati la lumina mai usor si sa va adaptati la obiceiurile vizuale noi si mai vii, precum si sa va bucurati de o mai buna sanatate a ochilor.