Exercitii pentru vedere Partea a II-a

In articolul trecut am vorbit despre sanatatea ochilor si despre exercitii special create pentru acestea. Insa cum le putem practica?

Stati cu picioarele putin mai mult decat latimea soldului si genunchii usor indoiti. Tineti degetul aratator cu un picior in fata fetei, indreptandu-va spre tavan. Uita-te la degetul tau cu o privire moale. Daca sunteti legal orb sau chiar cu corectie aveti o viziune foarte slaba, va puteti uita la index si la degetele mijlocii impreuna pentru a efectua acest exercitiu ocular. In timp ce va uitati la deget, rasuciti-va corpul dintr-o parte in alta. Pe masura ce va miscati spre dreapta, rasuciti-va corpul astfel incat calcaiul stang sa se ridice putin de la sol. Pe masura ce va rasuciti corpul spre stanga, calcaiul drept se ridica usor de pe sol. Daca mana ta devine obosita, poti schimba mainile. Faceti asta de cel putin douazeci de ori.

Veti observa senzatia ca tot ceea ce se afla in fundal pare sa se deplaseze in directia opusa a degetului, ca peisajul care trece prin tine cand privesti fereastra unui tren. Permiteti-va sa simtiti simtul relaxarii care vine atunci cand nu aveti nevoie sa acordati o atentie deosebita unui obiect. Mergeti spre dreapta si lumea se misca spre stanga. Mutati stanga, iar lumea se misca spre dreapta. Mutati lent si lumea se va misca rapid in acest exercitiu pentru a imbunatati vederea.

Sanatatea ochilor

Tineti degetul in pozitie orizontala in fata fetei. Deplasati-va degetul in sus si in jos in fata dvs., mutati-va capul pe verticala impreuna cu degetul. Amintiti-va sa continuati sa pastrati o privire usoara cand faceti acest exercitiu de ochi. Cand te misti, totul in fundal pare sa se deplaseze. Apoi, tineti degetul in fata dvs. si faceti leaganul lung, indreptandu-va degetul spre tavan ca in prima explicatie, dar de aceasta data, pe masura ce va dati intr-o parte, indoiti-va la talie si matuiti-va intr-o jumatate de cerc – doar la nivelul genunchiului. Nu va scapati capul sub genunchi, dar continuati sa faceti leac pana cand bratul este complet extins si va uitati in sus la deget. Aceasta parte a exercitiului de ochi lungi trebuie sa va relaxeze ochii in continuare, unul dintre principiile de imbunatatire a vederii si a sanatatii vizuale.

Urmatorul pas al acestui exercitiu pentru imbunatatirea viziunii este foarte important. Aici vom vizualiza leaganul lung. Ne inchidem ochii si facem miscarea cu trupurile noastre si vedem in ochii mintii ca lumea se misca inainte si inapoi, trecand in fata ochilor nostri. Tot ceea ce vizualizati se misca direct opus. Cand va mutati la dreapta, cartierul se misca spre stanga. Cand va mutati in stanga, cartierul se misca spre dreapta. Amintiti-va cum ati vazut obiectele in acest fel. Acum vizualizati intreaga lume care se misca in directia opusa a leaganului. Acum deschideti ochii si continuati exercitiile de ochi.