Este obezitatea raspandita de un virus?

Potrivit unor cercetatori americani, epidemia de obezitate care a cuprins, mai intai, Statele Unite si, in ultima perioada, Marea Britanie si alte tari europene, poate fi cauzata de un adenovirus, anunta Daily Express. Conform cercetatorilor, este posibil ca una din trei persoane suferinde de obezitate sa fie in aceasta stare din cauza virusului AD-36.

Pana acum, se stia ca acest adenovirus cauzeaza tuse, dureri in gat si conjunctivita. Recent s-a descoperit ca tot el ar fi vinovat si pentru multiplicarea celulelor adipoase ce duc la cresterea in greutate.

Specialistii sustin ca, in urmatorii trei ani, o treime din populatia Marii Britanii va fi obeza, preconizandu-se ca, in acest fel, Statele Unite vor fi depasite la numarul de persoane obeze. Aceasta problema cauzeaza deja 9,000 de morti premature pe an in Anglia.

smart guess: Nu suna bine absolut deloc. Totusi, mi-e clar ca nu doar acest virus este responsabil pentru ceea ce acum cativa ani parea doar o gluma – epidemia de obezitate. Tare mi-e teama ca aceasta descoperire va servi drept o scuza foarte buna pentru anumiti oameni. Cu toate acestea, omenirea s-ar putea sa aiba noroc, salvarea venind din partea mult-hulitei crize financiare.