Enciclopedia Britannica ataca internetul

Succesul de care se bucura enciclopedia online Wikipedia, in ciuda credibilitatii din ce in ce mai scazute, a determinat Britannica sa-si dezvolte o versiune adecvata platformelor de tipul web 2.0, anunta BBC.

Cu toate acestea, pentru a veni in intampinarea criticilor care ar aduce (si aici) aceleasi reprosuri pe care le primeste si Wikipedia, presedintele companiei Enciclopedia Britannica a declarat ca si articolele versiunii online vor fi scrise de experti in domeniile respective si anumiti cititori avizati. De asemenea, textele vor fi catalogate ca fiind “Verificate de Britannica”.

“Credem ca documentarea si formarea unor cunostinte sunt procese colaborative, dar nu si democratice”, a anuntat presedintele Britannica pe blog-ul oficial al enciclopediei.

Aceasta nu este prima “declaratie de razboi” adresata Wikipediei. Si Google isi incearca norocul in domeniul enciclopediilor online, prin Knol.

smart guess: Britannica este sustinuta de mult mai multa istorie si credibilitate decat “copilul-teribil” Wikipedia. Cu toate acestea, lansarea variantei online e celei mai vechi enciclopedii (care inca se publica si revizuieste) poate fi un imbold si pentru Wiki. Din toata concurenta asta, ca de obicei, cei mai castigati sunt utilizatorii.