Emotiile transmise de minte

Creierul inimii face acest lucru transformand limbajul corpului – emotiile – in limbajul electric al sistemului nervos, astfel incat mesajele sale sa aiba sens pentru creier. Mesajele codate ale inimii informeaza creierul atunci cand avem nevoie de mai multa adrenalina, de exemplu, intr-o situatie stresanta sau cand este sigur sa cream mai putin adrenalina si sa ne concentram pe construirea unui sistem imunitar mai puternic. Acum ca micul creier din inima a fost recunoscut de cercetatori, rolul pe care il joaca intr-o serie de functii fizice si metafizice a iesit la iveala. Aceste functii includ:

+ Comunicarea directa a inimii cu neuritele senzoriale din alte organe ale corpului
+ Intelepciunea bazata pe inima cunoscuta sub numele de inteligenta cardiaca
+ Stari intentionate de intuitie profunda
+ Abilitati de prognoza intentionala
+ Mecanismul de auto-vindecare intentionata
+ Trezirea abilitatilor de invatare superioara

S-a descoperit ca micutul creier al inimii functioneaza in doua moduri distincte, dar legate in acelasi timp. Poate actiona:

+ Independent de creierul cranian pentru a gandi, invata, aminti si chiar simti lumile noastre interioare si exterioare de la sine

+ In armonie cu creierul cranian pentru a ne oferi beneficiul unei retele neuronale unice, puternice, impartasite de cele doua organe separate

Descoperirea Armour a inteligentei inimii are potentialul de a schimba pentru totdeauna modul in care ne gandim la noi insine. Da un sens nou despre ceea ce este posibil in corpurile noastre si ceea ce suntem capabili sa obtinem in viata noastra. In cuvintele sale: „A devenit clar in ultimii ani ca o comunicare sofisticata in doua sensuri are loc intre inima si creier, fiecare influentand functia celuilalt.”

Stiinta din noul domeniu al neurocardiologiei incepe sa se prinda cu convingerile traditionale atunci cand vine vorba de explicarea experientelor precum intuitia, precognitia si auto-vindecarea. Acest lucru este evident mai ales atunci cand examinam principiile oferite in unele dintre cele mai vechi si pretuite traditii spirituale. Aproape universal, invataturile istorice demonstreaza o intelegere a inteligentei inimii la nivelul influentei directe asupra personalitatilor noastre, a deciziilor noastre zilnice si a capacitatii noastre de a face alegeri morale care includ discernamantul.