Din ciclul: cum ne dam singuri cu stangul in dreptul

Ma refer la noi, romanii. Acum o saptamana am sarit toti de fund in sus ca britanicii prezinta Romania prin fotografii cu niste tipi burtosi, plini de aur. Dezgustator. Am protestat, s-a discutat la toate talk-showurile, ne-am aratat jigniti. Drept urmare, britanicii ne-au cerut scuze. Si toata aceasta povestea venea pe fondul imaginii dezastruoase care se creaza romanilor in Italia sau in alte tari unde compatriotii nostri (cei mai multi dintre ei) muncesc si traiesc civilizat.

Astazi insa, un cotidian cu traditie in tara noastra, publica un articol despre o imagine surprinsa de camerele de luat vederi in tribuna suporterilor romani la meciul Romania-Franta. Mai mult, solicita parerea despre aceasta imagine si unui psiholog. Acelasi subiect apare si pe cateva bloguri dar nu am sa indic nici numele ziarului si nici adresele blogurilor pentru ca nu vreau sa fiu partasa la aceasta mizerie. Am observat si eu acea imagine pe care regizorul de emisie a insistat. Era intr-adevar un domn corpolent, fara tricou pe el si cu un lant mai gros. Sigur, m-am enervat. Pentru ca parea cumva ca acest domn a fost cautat in multimea de suporteri romani pentru a confirma parca imaginea prezentata cu o saptamana in urma.

Si cred in aceasta varianta. Mai ales ca in multimea de suporteri romani erau atat de multe fete frumoase si oameni absolut normali. Dar de aici si pana la a ne face singuri rau este distanta mare. Pentru ce trebuie sa multiplicam acum acea imagine in ziare si pe bloguri? De ce ne-am mai declarat indignati atunci cand au facut-o britanicii, cand noi, in definitiv facem acelasi lucru?

Sunt absolut convinsa ca in orice galerie, a oricarei echipe, daca ai rabdare sa cauti poti gasi un astfel de personaj. Ca sa nu mai vorbesc de exemplu despre cei mai multi dintre americani care sunt recunoscuti pentru nenumaratele cazuri de obezitate si moda cu lanturile groase cat mana. Asta inseamna ca aceste imagini definesc poporul american? I-ati vazut pe ei discutand despre asa ceva? Nu cred. Doar noi avem talentul sa ne dam cu stangul in dreptul atunci cand iti e lumea mai draga!