Dileme cotidiene – cum prevenim si cum tratam defectiunile frigiderului personal?
In contextul unui progres tehnologic care nu ne permite sa ne bucuram de inovativitatea unui produs electronic sau electrocasnic nici macar pentru cateva luni, varsta frigiderului devine un aspect prea putin important. Mai mult decat atat, fiind un accesoriu indispensabil pentru orice bucatarie, dorinta fiecarei persoane este ca acesta sa functioneze fara intrerupere si sa se deterioreze cat mai rar, astfel incat intretinerea lui sa nu necesite cheltuieli suplimentare.
Totusi, avantajele si dezavantajele se impart uniform in functie de specificatiile tehnice si de vechimea echipamentului respectiv. Pe de-o parte, daca sunteti posesorul unui frigider mai vechi sunteti mai linistit, componentele acestuia fiind suficient de longevive astfel incat sa nu necesite interventia si mentenanta frecventa, insa apar alte probleme: necesitatea de a-i dezgheta frecvent congelatorul sau lipsa de eficienta globala, remarcata mai ales in timpul verii, cand temperaturile ating cote alarmante. Pe de alta parte, in cazul unui frigider nou exista posibilitatea ca alte componente mult mai sofisticate sa se strice, motivele fiind variabile.
Daca ajungeti in ipostaza de a va confrunta cu o defectiune interna a frigiderului nu este cazul sa va considerati o persoana ghinionista. Avand in vedere faptul ca este un echipament foarte solicitat in cadrul unei gospodarii, frigiderul se strica relativ repede, insa acesta nu este un motiv suficient de bun pentru a-l inlocui cu un nou echipament. Din contra, puteti apela cu incredere la profesionalismul si experienta unui service de reparatii frigidere Bucuresti care va poate rezolva problema fara prea multe batai de cap.
Cel mai probabil, defectiunile frecvente vor fi unele minore, iar cheltuielile aferente nu va vor dezechilibra prea tare bugetul lunar. Dintre componentele care se strica adeseori trebuie sa amintim termostatul, ventilatorul, filtrele sau modulul electronic. Chiar si asa, ele pot fi inlocuite cu alte piese provenite de la acelasi producator sau frigotehnistul respectiv va poate propune alte sugestii optime din perspectiva raportului de calitate-pret. Totusi, daca tiparul personalitatii dumneavoastra este unul preventiv, atunci ar trebui sa acordati atentia cuvenita acestor echipamente si, in consecinta, sa le feriti pe cat posibil de agenti externi nocivi sau de un mediu nefast pentru functionarea lor constanta:
- In momentul in care montati un frigider in imediata apropiere a peretelui, asigurati-va ca lasati libera o portiune de aproximativ 25 de centimetri intre perete si frigider.
- Curatarea periodica a condensatorului, o componenta peste care se depune praful destul de frecvent. Aceasta procedura trebuie repetata la un inerval de circa sase luni de zile.
- Daca obisnuiti sa decongelati frigiderul frecvent asigurati-va de faptul ca nu folositi obiecte foarte ascutite pentru a derula aceste proceduri.
- Accesul la combina frigorifica trebuie limitat intr-o anumita masura, cel putin in timpul sezonului cald.
- Nu alegeti sa depozitati bauturi acidulate in congelatorul frigiderului si evitati sa pastrati mancarea desfacuta. Cel mai bine ar fi sa depozitati alimentele perisabile in ambalaje sau caserole individuale.