Despre preturile termopanelor din zilele noastre

Piata termopanelor este una deja foarte larga si in continua dezvoltare, asa ca daca v-ati hotarat sa achizitionati un astfel de produs, o sa aveti de unde alege. Varietatea de modele, culori si marimi este de necontestat, precum si varietatea firmelor care pretind ca produsul oferit de ele este cel mai bun din toate punctele de vedere. Exista insa un factor decizional mult mai important cand vine vorba de termopane, si anume pretul.

Pentru majoritatea celor interesati de achizitionarea unui geam termopan pretul are un rol rol foarte importat ca factor al procesului de luare a deciziei de cumparare.

Pretul exact este dificil de oferit prin faptul ca acesta depinde de o serie de parametri.

Parametrii care contribuie la formarea pretului, pentru modele standard sunt urmatoarele :
– tipul de profil utliziat: modelul , marca;
– tipul de sticla folosit: sticla colorata, reflectorizanta;
– accesorii suplimentare solicitate;
– forma spatiala dorita pentru fereastra;
– optiuni privind montajul si transportul.

In general, preturile termopanelor, atat usi, cat si ferestre, variaza intre 5 si 15 euro pe metru patrat. Bineinteles, acest pret poate fi influentat, de exemplu in cazul ferestrelor, de culoare aleasa, precum si de model. Ochiul fix de geam va costa in mod evident mai putin de cat o fereasctra batanta, una cu doua canaturi sau una cu dubla sau tripla deschidere.

Actualmente, majoritatea firmelor comercializatoare de termopane care se respecta au pe site-ul propriu softuri care calculeaza preturile aproximative ale produsului in functie de preferintele si cerintele dumneavoastra. In caz contrar, puteti merge oricand la locurile de comercializare din orasul dumneavoastra si sa va interesati de preturi termopane. Avand in vedere ca aceste produse au un cost destul de ridicat, orice variatie in pret de la un produs la altul ar putea influenta in mare masura cat de afectat este buzunarul dumneavoastra de instalarea termopanelor.