Despre emotii, minte si spirit

Donald M. Epstein, autorul celor douasprezece etape ale miturilor vindecatoare si vindecatoare, a spus de multe ori ca vindecarea este „o activitate interna”. El sustine ca cele mai importante componente ale vindecarii, cum ar fi forta vietii, armonie, regenerarea si repararea, nu ni se dau de altii, ci vin din interior. Aceasta este baza vindecarii corpului mintii. Puterea vindecatoare innascuta a mintii face parte din dreptul nostru de intai nascut si este la indemana fiecaruia dintre noi.

In eseul sau „Nu exista nici un tratament pentru vindecare”, Dr. Epstein scrie: „Vindecarea este un proces, nu un eveniment magic. Nimic nou nu este adaugat corpului sau mintii tale … Nimic nu este eliminat. Vindecarea implica o mai mare experienta a unitatii, integritatii si reconectarii cu toate aspectele fiintei voastre „.
Multi dintre noi au cunoscut puterea mintii pentru a vindeca organismul deoarece am cunoscut oameni care au prezentat o problema de sanatate si, in ciuda celei mai bune ingrijiri medicale (si, adesea, a unui prognostic medical initial pozitiv), s-au imbolnavit si au murit. Am vazut, de asemenea, oameni cu boli terminale amenintatoare de viata care au fost renuntate de medicii lor de a reveni din pragul mortii pentru a se bucura de o viata lunga, sanatoasa si productiva.

Cele mai multe astfel de cazuri de vindecare a corpului mintii sunt subestimate de membrii profesiei medicale, deoarece se opun conceptiei dominante ca agentii externi precum drogurile, radiatiile si chirurgia sunt factorii determinanti in recuperarea sanatatii. Credinta ca vindecarea are loc in primul rand din interior este de neinteles.