Decoratiile de Craciun timpurii pot evoca amintiri reconfortante din vremuri mai fericite

Asezarea copacului si impodobirea spatiului de locuit cu lumini si ghirlande poate declansa nostalgie, amintindu-ti de amintirile calde de vacanta din copilarie. Pentru persoanele care nu sunt in stare sa sarbatoreasca fizic alaturi de cei dragi anul acesta, gandirea la experiente pozitive din trecut poate aduce confort. Decorarea devreme inseamna ca veti putea sa va bucurati de aceste vibratii bune pentru cateva saptamani in plus.

„In calitate de psiholog, vorbesc adesea despre legatura dintre gandurile, emotiile si comportamentele noastre”, a spus psihologul din Los Angeles, Erlanger Turner, profesor asistent de psihologie la Universitatea Pepperdine. „Avand in vedere stresul pandemiei, gandirea la imagini pozitive este o modalitate de a preveni stresul sau anxietatea. Decorarea casei dvs. poate servi drept indiciu al amintirilor si emotiilor pozitive, care pot fi foarte utile pentru a promova bucuria si a preveni tristetea. ”

Mirosul este, de asemenea, puternic legat de memorie, asa ca gandeste-te sa aprinzi o lumanare parfumata care sa-ti aminteasca sa stai langa semineul bunicilor sau sa obtii un copac adevarat, in loc de unul artificial, pentru acel parfum de pin.

„Daca cineva are un miros de vacanta care provoaca emotii pozitive sau amintiri, faptul ca are mirosul in jur are potentialul de a va ridica starea de spirit”, a spus psihologul din Atlanta Rebecca Leslie de la Living Fully Psychological Services.