De la electricitate la electropoluare

Utilizarea pe scara larga a becului – unul dintre cele mai schimbate evenimente din ultimii zece mii de ani – a fost modul in care a inceput totul. In octombrie 1882, Thomas Edison a construit prima centrala electrica care a aprins doar treisprezece lampi si case de strada din New York City. Ceea ce a urmat a fost o avalansa fara precedent de inventii care au exploatat puterea electrica pentru a face pe americani mai productivi si mai prosperi, precum si mai sigure si mai sanatoase decat oricand. In prima jumatate a secolului al XX-lea, americanii au fost introdusi in totul de la benzi transportoare, prese de imprimare, electrocardiograme si masini cu raze X la radio, radar, televiziune si computere.

In ultimii cincisprezece ani, cea mai recenta tehnologie electronica de mirare fara fir  s-a extins ca un burete in apa, ca si potentialele efecte asupra sanatatii si pericolele radiatiei electromagnetice. Astazi, 84% dintre americani detin telefoane mobile, iar industria fara fir este de asteptat sa devina un sector mai mare din economia SUA decat agricultura si automobilele. Aproximativ 89 de milioane dintre noi ne uitam la emisiuni TV transmise prin satelit, muzica, comedie si drama capturate de un vas metalic pe acoperis sau in afara unei ferestre inalte. Si nu puteti avea o ceasca de cafea la Starbucks fara a fi supusa Wi-Fi, reteaua fara fir care v31a permite sa navigati pe Internet in timp ce savurati latte.

Cu toate acestea, s-ar putea sa nu intelegem potentialele efecte asupra sanatatii EMF. In ultimii zece ani au existat o constelatie ciudata de simptome de expunere la EMF la anumite persoane, care sfideaza diagnosticul si rezista chiar si dieta cea mai potrivita, suplimentarea bazata pe dovezi, exercitii de ultima ora, teste clinice sau chiar modificari semnificative ale stilului de viata.