De ce lucrurile nu sunt intotdeauna ce pareau

Viata este plina de surprize, mai placute sau mai putin dorite. Exista intr-adevar un eveniment dat bun sau rau? Nu exista nici o modalitate de a sti, deoarece ceea ce pare rau (sau bun) intr-o anumita zi s-ar putea dovedi a fi exact opusul cateva zile mai tarziu. Sau, asa cum am spus mai mult decat o data, evenimentele nu au nici un inteles inerent.

Este falimentul un esec?
Cartea „Succes built to last” are multe exemple de oameni de succes care explica faptul ca succesul lor final a fost rezultatul falimentelor („esecuri”) din timpul vietii lor. Ceea ce parea un dezastru la vremea respectiva s-a dovedit a fi evenimentul prin care au invatat ceea ce aveau nevoie sa invete sa fie un succes imens cativa ani mai tarziu. In astfel de cazuri, falimentul a fost intr-adevar un esec? Cu siguranta, parea asa la vremea respectiva, dar daca a dus la succesul financiar mai tarziu, a fost cel mai bun lucru care s-ar fi putut intampla.

Incercati judecata de retinere

Scopul este sa invatati sa nu mai presupuneti ca un eveniment care pare a fi un dezastru la un anumit moment este intr-adevar un dezastru. Este la fel de probabil sa duca la un rezultat „bun” un pic mai tarziu si momentul sa fie o „binecuvantare in deghizare”.
Nu trebuie sa asteptati luni sa va dati seama ca dezastrul de astazi nu este neaparat asa. Nu poti sti niciodata viitorul sigur. In loc sa va suparati din cauza dezastrelor aparente, recunoasteti ca evenimentele nu au nici un inteles inerent. Nu trebuie sa priviti negativ nicio circumstanta, deoarece nu stiti niciodata daca aceasta ar putea duce la ceva minunat care nu s-ar fi putut intampla fara un „dezastru”.