De ce ar trebui sa urmam un curs de fotografie?

Una dintre cele mai frecvente pasiuni este fotografia. Nu cred ca exista om caruia sa ii displaca fotografiatul. Pot fi oameni care sunt indiferenti insa nu putem vorbi de persoane care urasc sa fotografieze.

Exista o serie de oameni care traiesc din fotografiat si nu ma refer la fotoreporteri. Desi pare imposibil acest lucru, exista persoane care decid singure cand sa munceasca si cum sa isi valorifice munca.

Cred ca ideal ar ca toti sa traim din pasiuni si sa facem doar lucruri care ne plac. De data asta vorbim de o utopie pentru ca e imposibil sa facem cu totii doar ce ne dorim insa asta nu ne impiedica sa ne urmam propriul vis, sa ni-l implinim si sa traim din el, fara a ne gandi ce se intampla cu ceilalti.

Daca iti place fotografia si ai vrea sa iti castigi existenta din asta dar nu vezi cum, ar trebuie sa stii ca diferenta nu e facuta de cat de avansat e aparatul de fotografiat ci de nivelul de cunostite pe care il ai in ceea ce priveste tehnica fotografica.

Pentru a fi un fotograf de succes trebuie sa pui cap la cap patru ingrediente: aparatura cel putin medie, mult timp liber, viziune si cunostinte legate de tehnica fotografica.

Primele trei „ingrediente” pot fi obtinute sau compensate foarte usor. Un aparat de fotografiat se poate cumpara usor daca facem un efort financiar. Timp liber ne putem lua oricand daca chiar ne dorim, iar lipsa de viziune poate fi compensata prin foarte multa munca.

Unii fotografi au viziunea necesara ca din doua sau trei cadre sa scoata o fotografie reusita, altii nu au aceasta viziune si pentru o fotografie buna muncesc poate chiar si de 50 ori mai mult.

Ultimul „ingredient” nu poate fi cumparat si nici inlocuit, oricat de multa ambitie am avea. E adevarat ca putem acumula cunostinte de-a lungul timpul insa ne poate lua ani de zile si multe ore de munca. Din fericire exista numeroase cursuri de fotografie pe care le putem urma.

Cursurile de fotografie ne ajuta sa intelegem cum sa lucram cu lumina si de asemenea sa facem diferenta in functie de tipurile de fotografii pentru ca regulile sunt diferite. O fotografie de nunta urmareste alti pasi decat una de portret, de exemplu.

Folosirea DSLR-ul nu este foarte usoara. Cursul de fotografie ne poate ajuta intr-un timp scurt sa il putem folosi la fel de usor precum un aparat de fotografiat compact, adica unul pe care nu trebuie decat sa apasam pe un buton atunci cand fotografiam.

Daca vrem sa traim din fotografia, dar sa nu fim nevoiti sa mergem la nunti ci sa fim considerati artisti, ar trebui sa urmam un curs de fotografie. Oricine poate invata, iar cei care nu au nevoie de aceste cursuri pentru a performa se pot considera genii, dintr-un anumit punct de vedere.

De asemenea, trucurile pe care vi le pot da oamenii cu experienta nu trebuie neglijate. Evident, la astfel de cursuri nu veti primi decat acele trucuri pe care le stie orice fotograf cu experienta dar pe care nu le stie un incepator. Nu ar trebuie sa va asteptati ca un fotograf sa va spuna acel truc care face diferenta intre el si ceilalti.