Cumparaturile „second – hand”: intre mit si realitate
Cand ne gandim la sezonul rece, obligatoriu ne vin in minte cateva piese vestimentare pe care trebuie sa le includem cat mai repede in garderoba noastra, asta pentru a nu ajunge in ipostaza ingrata de a ne completa tinuta de inceput de iarna cu o geaca din piele – artificiu vestimentar de impact, insa care apartine de drept zilelor racoroase de toamna. Ei bine, cumparaturile despre care vorbim nu sunt deloc accesibile, mai ales daca trebuie sa adaugam in garderoba noastra o geaca „bomber” supradimensionata, un paltonas cochet si o pereche de cizme inalte din piele naturala intoarsa sau box. Si totusi, cum putem ajunge in posesia acestor articole indispensabile fara a cheltui in totalitate economiile pastrate cu sfintenie pentru concediul de iarna?!
Raspunsul este unul foarte simplu. In zilele in care considerati ca aveti putin timp liber la dispozitie, imbracati-va lejer, ca pentru o zi aglomerata de shopping si alegeti sa vizitati cateva magazine second – hand. Da, vorbim despre acele mici spatii comerciale pline de exuberanta si marfa de calitate. Bineinteles, nu toate afacerile de acest tip se bazeaza pe exploatarea unor concepte calitative, multe dintre ele dezamagind clientii prin practicarea unor preturi exagerat de mari. Insa, daca va informati corespunzator inainte de a colinda cum se cuvine reprezentantele second – hand veti ajunge acasa cu un „cos” plin de cumparaturi inteligente, fara a ramane cu buzunarele goale. Asadar, de ce se merita sa investim in articole de imbracaminte provenite de pe rafturile uitate ale magazinaselor second hand?
In primul rand, modul lor de aprovizionare este unul foarte inteligent. Majoritatea apeleaza la serviciile unui depozit de haine second hand care le figureaza produse calitative la un pret exceptional, vanzarile fiind efectuate la kilogram, nicidecum la bucata. De asemenea, aceste depozite isi formeaza stocul prin culegerea pieselor vestimentare care nu au ajuns in reprezentantele comerciale ale celor mai renumite branduri autohtone, ele avand defecte nesemnificative de productie sau probleme cu etichetele. Bineinteles, exista si persoane care aleg sa isi vanda hainele second-handurilor, insa chiar si acestea sunt din randurile publicului instarit.
O persoana care nu obisnuieste sa investeasca sume enorme in shopping nu are cum sa ajunga in contextul de a-si vinde hainele care ori nu au fost folosite, ori au fost purtate doar in doua – trei ocazii. Asadar, mitul conform caruia „hainele second hand” infatiseaza o calitate indoielnica este de mult apus. Exista multe celebritati sau figuri impozante din lumea fashion-ului care au recunoscut in numeroase randuri ca isi reimprospateaza garderoba cu piese provenite de pe rafturile shop-urilor in regim second hand.
De asemenea, gama pieselor vestimentare comercializate in randul acestor magazinase este una suficient de vasta astfel incat sa raspunda afirmativ cererilor diversificate. Gasiti cu usurinta articole potrivite pentru sezonul rece, pornind de la puloverase confortabile din lana, cardiganele supradimensionate din tricotaj, pardesiurile oversized sau gecile vintage. Creatiile din piele pot fi achizitionate la preturi senzationale, discount-urile pentru materialele de acest tip fiind dificil de obtinut din mallurile autohtone, poate doar in extrasezon. Asadar, daca lista dumneavoastra este una ampla si destul de solicitanta din punct de vedere financiar atunci aveti toate sansele sa obtineti un raport excelent intre calitate si pret orientandu-va atentia catre retailerii second – hand.