Cum sa-l ajuti pe un prieten care se confrunta cu anxietate atunci cand si tu te lupti singur

Nivelurile de anxietate sunt prin acoperis, ceea ce poate fi de asteptat doar in cazul unei pandemii – si, din pacate, unele prietenii simt tensiunea ca urmare.

Prietenii recupereaza Zoom, trimit mesaje pe Whatsapp si, in unele cazuri, se intalnesc individual din cauza pandemiei, blocajelor ulterioare si impactului urias pe care il are viata – si, prin urmare, mentalul -.

Nivelurile de anxietate par sa ramana aceleasi ca si in luna aprilie, potrivit unui sondaj al Biroului National de Statistica (ONS) al Regatului Unit, care monitorizeaza impactul social al coronavirusului in Marea Britanie.

Cel mai recent sondaj al sau a aratat ca 76% dintre adulti sunt acum „foarte sau oarecum” ingrijorati de efectul coronavirusului asupra vietii lor – acest lucru a crescut treptat de la sfarsitul verii.

Se ajunge la punctul in care unele prietenii se simt din ce in ce mai incordate si, uneori, unilaterale – oamenii gazduiesc sesiunile de ventilatie ale prietenilor lor in timp ce se lupta sa faca fata propriilor anxietati – si le este greu sa jongleze pe cele doua.

„Prietenul meu isi descarca anxietatea asupra mea si acum ma simt epuizat”, a fost titlul unei coloane de sfaturi ale Guardian, care avea capul infipt in acord.

„Este din ce in ce mai putin despre a purta conversatii si mai mult despre a asculta un monolog epuizant”, a scris solicitantul de sfaturi despre relatia lor cu un prieten anxios in pandemie. Pur si simplu nu aveau latimea de banda pentru a face fata acestei anxietati, pe langa a lor.