Cum sa folosesti corespunzator o motocoasa

In primul rand, pentru a folosi cum trebuie o motocositoare, trebuie mai intai sa ai una. Iar pentru a alege o motocoasa buna, trebuie sa stii ce ai in propria curte, sa ai putin habar de motocoase sau sa citesti direct un ghid de cumparare si sa inveti in cateva minute toate informatiile de baza. Apasa click acolo pe link si ai informatii si sugestii din care sa iti tot gasesti motocoase.

Ca idee, alea cu cablu merg foarte bine pe suprafete mici, unde iarba e mica si n-ai multe obstacole. Motocoasele fara cablu sunt mai mobile, mergi cu ele oriunde, iti faci treaba fara nicio problema, le poti folosi mai mult timp.

O motocoasa pe benzina este atat mobila, cat si puternica, oferindu-ti posibilitatea de a tunde nu doar iarba, cat si alte tipuri de plante, curatand rapid mari suprafete de teren. Mai bine vezi ghidul de mai sus si te citesti in continuare dupa.

Pregateste-ti motocoasa!

Mai intai de toate, familiarizeaza-te cu sistemele, controalele, butoanele si toate functiile motocoasei. Fii sigur ca ai toate accesoriile si atasamentele puse, pornind de la lama sau cablul de taiere si pana la acea sectiune care separa picioarele tale de zona unde are loc taierea.

Verifica spatiul cu atentie, vezi sa nu fie obiecte prin iarba care ar putea sa fie lovite de cablu sau lama. Nu se stie cum poate reactiona lama unei motocoase atunci cand intra in contact cu un obiect metalic sau cu o piatra mai mare.

E foarte important sa ai si un echipament corespunzator, alcatuit din ochelari de protectie, casti pentru protejarea auzului, manusi, cizme si pantaloni lungi. Poti purta chiar si o masca de praf, in functie de conditiile in care folosesti motocoasa.

Daca folosesti o motocoasa pe benzina, ai grija sa ai tot ceea ce iti trebuie la indemana, adica benzina si uleiul cu care trebuie s-o amesteci. Daca tii o anumita cantitate de benzina pentru mai mult de 30 de zile in rezervor, e foarte posibil ca aceasta sa conduca la coroziune si sa se formeze diferite straturi de depuneri pe motor si in interiorul rezervorului.

Folosirea motocoasei

Procedura de pornire si folosire a motocoasei poate varia de la un model la altul. In principiu, e indicat sa te ghidezi dupa instructiunile oferite de producator pentru a fi sigur ca o folosesti corespunzator si in siguranta.

In mod normal, n-ar trebui sa lasi masinaria sa taie ierburi prea groase sau inalte pana cand nu stii cu exactitate de ce e capabila, asa ca bine ar fi sa mergi treptat cu ea. Fii foarte atent cand tai iarba din apropierea unor obiecte decorative.

O motocoasa pe benzina e atat de puternica incat ar putea provoca daune chiar si unui gardulet din lemn, deci incearca sa nu o folosesti la puterea sa maxima atunci cand tai iarba din jurul decoratiunilor de gradina.

Pe masura ce progresezi, vei invata cat de mult cablu de taiere ai nevoie pentru ca masinaria sa taie bine. Unele motocoase beneficiaza de un sistem de alimentare automata cu cablu, pe cand altele “elibereaza” mai mult cablu in momentul in care acel mic capacel de la baza rolei ia contact cu solul sau apesi pe el.

youtube.com  – IMPREX SRL Ruris