Cum recunosti hainele second hand de calitate?

De cate ori nu vi s-a intamplat sa va cumparati haine din mall si sa constatati ca sunt de proasta calitate? De cate ori nu vi s-a intamplat sa cumparati haine second hand si sa constatati ca sunt de calitate superioara? Cum este posibil si cum puteti sa va dati seama care sunt hainele de calitate si care sunt cele care vor ceda la cateva spalari?

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati haine dintr-un depozit second hand? Finisaj. Hainele de calitate inferioara au urme de ate sau finisaje prost realizate. Daca veti intoarce tricoul pe dos si va veti uita cu atentie la modul in care sunt realizate cusaturile, va veti da seama care este produsul de calitate si care este cel fake. Tot in aceeasi idee, puteti incerca sa trageti usor capetele materialului. Daca se va separa cusatura, atunci inseamna ca este realizata prost.

Viziteaza un depozit de haine sh

Exces de fibra sintetica. Un produs de calitate superioara este confectionat in mare parte din fibre naturale printre care se numara si lana sau bumbacul. In momentul in care veti regasi un procent mai mare de 20% de fibre sintetice, atunci puteti fii siguri ca produsul nu este de calitate. Pentru a va asigura de acest aspect, puteti trece foarte simplu cu mana peste material pentru a vedea daca identificati vreo reminiscenta sau neregula in material. Haine de buna calitate puteti gasi si la mall, dar si la un depozit sh. De aceea este foarte important sa stiti pe ce dati banii si sa nu va lasati pacaliti de oferta sau de brand.

Verificati intaritura. In acest caz, dupa doar cateva purtari, articolul vestimentar se va deforma si nu il veti mai putea purta. In special in cazul sacourilor sau fustelor, este necesar ca acestea sa fie intarite. Cei care produc si comercializeaza haine de proasta calitate nu pun atat de mult pret pe intarituri, pentru ca unicul lor scop este ca produsul sa arate bine pe raft, pe umeras sau pe manechin.

Verificati captuseala. Acesta este elementul care are capacitatea de a prelungi durata de viata a unui articol vestimentar. Va ofera libertate de miscare si impiedica intinderea tesaturii.

Aspectul butonierelor. Daca butonierele nu sunt intarite, tesatura se poate deforma sau chiar rupe. Chiar daca in momentul in care le intaresti ele devin mai rigide si se vad mai urat, vor rezista pentru o perioada mai lunga de timp.

Verificati tivul. Daca ati achizitionat un produs de proasta calitate, veti putea observa tivul si cusatura. In acest sens, in momentul in care materialul se va relaxa si se va intinde, vor aparea pliuri inestetice.

Cusatura camasilor. Pentru a spune despre o camasa ca este de buna calitate, ea trebuie sa aiba o cusatura speciala care sa permita asezarea ei in linie dreapta. Cei mai mult producatori insa folosesc metoda cusaturii drepte, care este incomoda si care nu permite articolului sa se aseze bine pe corp.

Articolele vestimentare nu au cusatura pe spate. Aici putem vorbi de sacourile, de bluzele sau de jachetele, care nu au nici macar o dunga in partea din spate. Acesta este un semn ca produsul nu este de calitate pentru ca nu ofera libertate de miscare. Motivul pentru care producatorii aleg aceasta metoda este acela ca economisesc sume importante de bani prin eliminarea unui proces de asamblare suplimentar.

Asadar, fie ca alegeti sa cumparati din mall, fie ca alegeti sa o faceti de la un depozit second hand, important este sa aveti ochiul format, sa va documentati si sa stiti ce conditii trebuie sa indeplineasca un produs de calitate. Articolele vestimentare pe care le regasiti in magazinele second hand sunt de multe ori superioare celor din mall-uri, pentru ca sunt realizate cu grija si pentru ca respecta standardele impuse la nivel international.