Cum poti sustine un prieten anxios? – I

Poate fi greu sa stiti de unde sa incepeti atunci cand sustineti pe cineva anxios – mai ales ca toti experimentam anxietatea diferit si la diferite niveluri. Nu oricine are o multime de oameni pe care se poate baza, pentru sprijin.

Un loc bun pentru a incepe este sa va opriti si sa va intrebati in mod specific prietenul (sau persoana iubita) de ce ar putea dori sau de care au nevoie, spune psihoterapeutul si membru al Asociatiei Britanice pentru Consiliere si Psihoterapie, Rakhi Chand.

Aceasta ar putea fi o distragere a atentiei – de ce sa nu discutati despre ceva care nu implica perioada de timp pentru un vaccin coronavirus sau starea politicii americane? – sau ar putea fi doar oferirea unei urechi ascultatoare.

Unul dintre cel mai bun spirjin pe care puteti sa il oferiti este sa-l informati ca sunteti acolo pentru a-l sprijini si puteti intelege si simpatiza cu modul in care se simt, spune psihoterapeutul Lucy Fuller. Dar poate fi „foarte dificil” sa fii in prezenta cuiva care se simte foarte anxios atunci cand tu insuti te simti asa, adauga ea.