Cum poti sa iti confectionezi propriul lampion?

modelele de lampioane online regasite

Mai presus de toate, inainte de a-ti testa indemanarea si talentul la lucrul manual trebuie sa te aprovizionezi cu cele necesare, trecand pe lista ta urmatoarele produse: hartie transparenta, asemananatoare cu aceea pe care o infatiseaza zmeul, un lipici, un cutter, o rigla, betisoare subtiri confectionate din bambus, cateva servetele, putina ceara si sarma.

  1. Indoirea laturilor, astfel incat sa creezi o baza suficient de spatioasa. Mai apoi, decupeaza pe lungime laturile formate si lipeste-le cu ajutorul unui strat subtire de lipici.
  2. Dupa ce ai confectionat corpul propriu – zis al lampionului, utilizeaza alta latura pentru a-i forma acestuia un capac. Important este sa nu lasi spatii libere in momentul in care asamblezi structura lampionului, deoarece poti risca sa lasi mici crapaturi pe muchiile trapezului format. O astfel de neatentie ar putea iti ruineze munca, micile imperfectiuni permitandu-i aerului cald sa paraseasca lampionul, oprind astfel zborul acestuia.
  3. Betisoarele flexibile iti ofera oportunitatea de a crea circumferinta dorita, obtinand forma pe care o vrei pentru lampionul tau hand – made. Daca ii stabilesti cu precizie arhitectura, atunci vei obtine o forma frumoasa, dar si o structura care poate fi de folos in timpul zborului. Pentru aceia care sunt prea putini creativi, modelele de lampioane online regasite in catalogul platformei lampioanebio.ro ar trebui sa va deschida orizonturile.
  4. Combustibilul de la interior este esential pentru ca lampionul sa se ridice de la sol, iar pentru aceasta etapa noi iti vom oferi o solutie interesanta si accesibila ca pret. Aici intervin servetelele pe care te-am rugat sa le cumperi inainte de a te apuca de treaba.
  5. Procesul este urmatorul. Topeste intreaga cantitate de ceara pe ai cumparat-o, urmand a imbiba fiecare servetel utilizat in aceasta compozitie. Cate un servetel ar trebui sa fie suficient pentru fiecare lampion in parte.
  6. Pentru a-ti defini o baza pe care sa asezi servetelul este necesar sa te folosesti de bucatile de sarma pe care le poti lega in forma „X”, urmand a pozitiona servetelul pe mijloc. La punctul de intersectie al celor doua sarmulite poti aseza cu incredere servetelul, iar daca aceasta constructie iti pare prea putin stabila, ai al indemana varianta de a-l lega si pe acesta cu o sarma.
  7. Daca esti o persoana indemanatica si doresti sa impresionezi, atunci iti poti accesoriza lampionul hand – made cu ajutorul unor stabilizatoare, acestea fiind usor de realizat cu ajutorul fasiilor de hartie care ti-au ramas dupa ce ai efectuat decupajele laturilor. Pentru un plus de siguranta si de viteza le poti atasa pe marginile lampionului, avand grija sa pastrezi intre acestea distante egale.