Cum poti renunta rapid la fumat?

In prezent sunt dezvoltate mai multe metode prin care sa putem renunta la acest viciu, insa eficienta lor difera in functie de nivelul de dependenta si de modalitatile de punere in practica. Dincolo de plasturi, guma de mestecat sau injectii, apare din ce in ce mai des in discutiile publice tigara electronica .

Aceasta este un dispozitiv electronic pe baza de acumulatori care transforma un lichid ce contine nicotina in vapori inofensivi. Desi nu exista studii care sa ateste siguranta 100% a acestui mod de a fuma, este de departe metoda preferata a fumatorilor de a renunta la tigara clasica, din simplul motiv ca asigura in continuare nivelul de nicotina necesar corpului respectand gestul de a duce tigara la gura. Conform anumitor cercetari, un procent important din fumatorii de tigara electronica renunta complet la fumat, iar un alt segment din acestia reduc substantial cantitatea de nicotina inspirata.

Exista presiuni si solicitari atat de la consumatori cat si de la institutele sau organizatiile de sanatate publice asupra producatorilor de tigari electronice pentru a efectua studii concrete despre impactul asupra sanatatii in cazul folosirii acestor produse. Se pare ca acestea vor fi facute publice in anii care urmeaza. In concluzie, desi nu ne putem pronunta cu certitudine asupra inofensivitatii tigarii electronice, ea reprezinta totusi o aternativa mai putin daunatoare la fumatul clasic.