Cum patrunzi intr-o stare de spirit de scaldat in padure – VII

Am descoperit ca cel mai rapid mod de a patrunde intr-o stare de spirit de scaldat in padure este sa oferi Pamantului o oferta. Este cea mai buna practica sa oferim Naturii inainte de a cere ceva – indiferent daca este vorba de vindecare sau claritate sau orice altceva. O ofranda poate fi orice, de la niste flori la un strop de apa, pana la un cantec sau dans. Este mai putin despre ce este si mai mult despre puritatea intentiei voastre. Acesta este un mod de a saluta pamantul si de a cere permisiunea de a fi acolo. Puteti cere, de asemenea, protectie in timp ce mergeti in calatoria dvs. shinrin-yoku.

Odata ce ati salutat tara cu ofranda dvs., incepeti sa va treziti simturile. Nu este intotdeauna posibil, dar daca te simti confortabil, incearca sa-ti dai jos pantofii in timp ce faci asta. In plus fata de numeroasele beneficii ale legarii la pamant , de a avea picioarele conectate la Pamant, s-ar putea sa descoperiti ca gandurile se scurg din cap atunci cand aveti o legatura directa cu Pamantul. Luati un moment pentru a recunoaste toate fiintele care au stat pe acelasi pamant de-a lungul a mii de ani.

Acum arunca o privire in jurul tau si observa toate formele, culorile si modelele lumii naturale. Ochii nostri au o structura fractala; cand vedem fractali in natura, apare o rezonanta si ne permite sa ne relaxam.

Pentru a experimenta si mai multe beneficii de scaldat in padure, inchide ochii si asculta sunetele din jurul tau. S-ar putea sa fii surprins de cat de mult poti auzi cu ochii inchisi. Indreptati-va atentia catre ceea ce puteti simti – poate briza de pe piele sau pamantul de sub picioare. Respirati adanc si observati ce mirositi in aer. Poate ca mirositi fitoncidele, uleiurile esentiale pe care le emit copacii, care stimuleaza activitatea noastra naturala a celulelor ucigase (NK). Infige-ti nasul in murdarie si inspira puternic Pamantul! Si in cele din urma – scoateti limba si observati ce puteti gusta in aer. Este foarte distractiv sa gusti picaturile de ploaie cand ploua!