Cum asiguri protectia web pentru laptopul tau

Daca esti un pasionat de partea virtuala si petreci foarte mult timp la laptopul tau, fie muncind, fie stand pe retele de socializare sau jucandu-te, nu ai nici o scuza daca nu oferi protectie necesara laptopului tau mai ales pe parte web!

De ce spun asta?  De multe ori uitam ca atunci cand descarcam un film, un joc sau un fisier de o desoebita importanta o reprezinta sa stim daca acest fisier nu este corupt sau daca nu are in dotare foldere ce nu pot fi deschise.

De asemenea, pe retelele de socializare exista multe aplicatii aparent dragute si nostime dar care fac foarte mult rau calculatorului nostru.

De exemplu, atunci cand vine vorba de aplicatii care se raporteaza la varsta, prieteni, astre sau sa ghiceasca anumite actiuni ale dumneavoastra uitam ca dam date despre noi, domeniu si din ce loc se face conexiunea.

Asadar ne supunem la 2 riscuri, fie pe partea de descarcari, fie pe partea web. O situatie similara poate fi intalnita avand chiar si cel mai bun laptop de gaming. Jocurile online sau descarcarea celor offline pot fi cauza raspandirii unor virusi printre fisierele laptopului.

Ce avem de facut? Cu siguranta majoritatea ne gandim sa ne instalam un antivirus, iar asta credem ca rezolva situatiile.

Multe programe de curatare si de mentinere a laptopului dumneavoastra curat valoreaza mult si de aceea majoritatea userilor se indreapta spre cele care se pot descarca si folosi free si pe buna dreptate.

Aplicatii ca Avira sau CC Cleaner le gasim in format free, iar descarcarea se poate face legal chiar de pe site-urile cu pricina.

Insa, de indata ce le-am descarcat munca noastra nu se opreste aici. Trebuie sa le setam corespunzator si sa facem testele necesare pentru a vedea daca calculatorul nostru are sau nu virusi sau eventuale probleme de functionare si abia atunci putem face o constatare valida.

De asemenea, in ceea ce priveste partea web multi utilizatori se declara nemultumiti ca au parte de foarte multe reclame de tip pop-up sau  abonarea la newslattere care nu permit navigharea pe anumite site-uri.

Astfel putem ajunge si la aplicatiile browserului nostru, iar una din cele mai populare si mai cautate este Ad Block care permite inlaturarea reclamelor de orice tip de pe anumite site-uri pe care le frecventam des.

Daca avem aceste programe ar mai trebui oare sa facem ceva? Da, ar mai trebui! Trebuie sa observam ce resurse cer aceste programe, sa nu uitam de faptul ca unele antivirusuri cer resurse mari pe care pc-ul nostru nu le poate suporta, iar functionarea sa ar deveni una greoaie.

De aceea, pentru o folosire corecta si eficienta a laptopului nostru trebuie sa ne orientam spre programe care ofera acestuia posibilitatea sa aibe cel mai bun randament pe parte software, iar navigarea web sa fie cat mai usoara posibila.